Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă lansează o informație halucinantă: detaliul din spatele exploziei de pe Autostrada Moldovei

USR
Catalin Drula

Liderul USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, susține că pe lotul din Autostrada Moldovei unde a avut loc explozia la o magazie de gaze nu există contract semnat pentru diriginția de șantier. Drulă arată că situația este similară pe întreg aproape întreg tronsonul de autostradă.

Citește și: ALERTĂ - Incendiu la o magistrală de gaz de pe șantierul Autostrăzii Moldovei: s-a activat planul roșu de intervenție/ Video

Tragice veștile din această dimineață de pe șantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii și familiile lor.

În al doilea rând, cer o anchetă rapidă și profesionistă prin care să aflăm vinovații acestei tragedii și măsurile ca să nu se mai repete niciodată.

Nu în ultimul rând, este important de spus că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenția de șantier ("supervizare", în termen tehnici). Este aceeași situație ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău și Pașcani, semnate cu același constructor.

Supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranța și Sănătatea în Muncă), care urmărește toate lucrările desfășurate pentru conformitate.

La aproape 2 ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitațiile pentru contractarea acestor servicii esențiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani.”, scrie Cătălin Drulă.

Explozie puternică la Călimănești

Explozia care a omorât 4 muncitori și a rănit alți 5 a survenit după ce muncitorii care efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei (A7), în dreptul localității Călimănești, ar fi atins o conductă veche de gaz care nu mai figura în evidențele autorităților, conform unor surse apropiate anchetei.

Explozia urmată de incendiu ar fi avut loc pe șantierul Autostrăzii Moldovei la lotul 1 Focșani - Bacău, în momentul în care muncitorii lucrau la compactarea balastului stabilizat. „În zona respectivă nu figura nicio conductă de gaz, iar cei de la Transgaz au fost acolo recent și au spus și ei același lucru”, spun sursele citate. Muncitorii ar fi atins astfel accidental o conductă abandonată din anii '70.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.