Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă: 'Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă'

Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă, apreciază preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

"Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă. Acordul a fost semnat din 11 februarie între cele două guverne, urmând să fie aprobat formal prin hotărâri ale fiecărui guvern. Moldova l-a aprobat deja din 23 februarie prin HG 103/2022. Guvernul nostru încă nu a fost în stare", scrie Drulă, pe Facebook.

El adaugă că printre consecinţele directe ale acestui fapt se numără faptul că operatorii telecom din România nu au putut începe negocierile cu cei din Moldova. Totodată, autoritatea moldoveană de reglementare nu poate adopta actele de implementare ale deciziei.

"Sau, mai pe româneşte, ziua în care vom putea avea roaming cu Moldova (şi reciproc) precum în UE se tot amână pentru că guvernul nu s-a învrednicit de adoptarea unei simple hotărâri", scrie liderul USR.

Pe 11 februarie, în cadrul şedinţei comune a Guvernului României şi al Republicii Moldova, a fost semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între cele două state. Acordul a fost încheiat pe o perioadă iniţială de 5 ani.

Acordul dintre România şi Republica Moldova creează cadrul de colaborare între cele două părţi în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare, pe piaţa cu amănuntul, a serviciilor de roaming internaţional: voce, SMS şi date, respectiv a celor de apeluri internaţionale între cele două state.

ANCOM informa la momentul respectiv că înţelegerea va intra în vigoare imediat după schimbul de note privind finalizarea procedurilor naţionale necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.