Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan: 'A fost o moțiune electorală, nu de cenzură. Viorica Dăncilă, o rămășiță a regimului Dragnea, a fost o țintă ușoară pentru politicieni mărunți'

Cătălin Ivan

Cătălin Ivan, candidatul ADN la Președinția României, e de părere că moțiunea de cenzură ce a dus la demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost, de fapt, ”o moțiune electorală, nu de cenzură.” Ivan, fost membru și europarlamentar PSD, reamintește că ”Viorica Dăncilă, o rămășiță a regimului Dragnea, a fost o țintă ușoară pentru politicieni mărunți”.

”Guvernul Dăncilă trebuia să plece, nu putem pune la îndoială acest lucru. Viorica Dăncilă reprezenta ultima rămășiță a regimului Dragnea și o pată groasă și rușinoasă pe obrazul PSD în primul rând. Simplii membri de partid ajunseseră să fie profund rușinați de propriul președinte și premier.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

Trist este însă că, în România, întreaga clasă politică parlamentară este preocupată exclusiv de interese meschine, jocuri de culise și jocuri electorale. Aceasta nu a fost o moțiune de cenzură, ci o moțiune electorală. Ea nu convinge pe nimeni, pentru că nu știm câteva lucruri esențiale: cine va fi premierul unei posibile noi majorități?; cu ce program electoral vine noua majoritate de guvernare (în cazul în care ea ar exista, dar nu pare)?; ce vor face noii guvernanți mai bun pentru români, cum le vor crește nivelul de trai, cum vor construi bugetul țării și cum vor demara ei marile lucrări de infrastructură?; vor discuta politicienii de acum mai mult despre adevăratele probleme ale românilor și soluțiile pe care le au pentru ei?

România intră astăzi într-o perioadă de criză politică majoră, după ce toate partidele au luat la țintă din rațiuni electorale un dușman facil, ușor de biruit: Viorica Dăncilă. Peste o lună de zile avem însă alegeri prezidențiale, nu alegeri parlamentare, iar întreaga agendă publică va fi de acum ocupată de certurile nesfârșite între cei care s-au unit din multe bucăți și bucățele în Parlament ca să dea jos Guvernul Dăncilă.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

În loc să avem dezbateri care să privească o viziune coerentă asupra statului român și viitorul nostru ca națiune, vom discuta despre cine și cu cât a mai cumpărat ca să trădeze la vot, cum se ciondănesc Orban cu Barna, ce interese mai pune pe masă UDMR-ul ca să susțină noul Guvern și tot așa...

Românii aveau mare nevoie ca în această campanie electorală să analizăm cu multă seriozitate mandatul dezastruos al lui Klaus Iohannis, iar noi, candidații, să le prezentăm oamenilor proiectele și programele noastre. În schimb, Iohannis va avea treabă cu formarea Guvernului în marea larmă națională. Ca întotdeauna, românii rămân păgubiți, indiferent de jocurile parlamentare sau de perdelele de fum cu moțiunile electorale.”, a spus Ivan.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Respectăm votul din Parlament’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.