Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catalin Ivan, atac FURTUNOS! DNA, complice cu Liviu Dragnea: 'Se face de ani de zile că nu vede'

Catalin Ivan - stirileprotv.ro

Europarlamentarul Cătălin Ivan acuză DNA că ar fi complice cu Liviu Dragnea. Fostul purtător de cuvânt al PSD este de părere că DNA ar fi trebuit să investigheze ceea ce el numește mari tunuri date economiei românești de Liviu Dragnea.

"De oricâtă bunăvoință aș vrea să dau dovadă și să găsesc circumstanțe favorabile modificărilor aduse de PSD+ALDE+UDMR codurilor penale, nu pot. Da, DNA se preface, de ani de zile, că nu vede marile tunuri date în economia românească, în investițiile cu fonduri europene, în afacerile lui Dragnea, acelea serioase, nu în astea cu angajarea a două persoane la o instituție publică. Da, sunt abuzuri în unele anchete penale. Da, este inadmisibil ca un om să fie prezentat ca fiind vinovat, să fie arestat luni de zile pentru ca la finalul procesului să fie găsit nevinovat și nimeni să nu răspundă pentru distrugerea vieții lui. Sunt probleme mari, care trebuie rezolvate. Și totuși, ce au toate astea în comun cu modificările aduse ieri, de exemplu, la Codul penal în privința spălării banilor? De ce trebuie anulată confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor atât de grave precum albirea banilor proveniți din infracțiuni?

Ce înseamnă spălarea banilor? Înseamnă că o persoană sau un grup organizat folosește un circuit financiar aparent curat – o firmă care nu aparține persoanei în cauză, ci unei terțe persoane – pentru a legaliza banii proveniți din infracțiuni precum corupție, trafic de droguri, trafic de persoane șamd. Confiscarea extinsă permitea ca acelei firme sau persoanelor interpuse să li se confiște bunurile, dacă se dovedea că persoana acuzată de spălarea banilor le transferase aceste valori. Ieri, în comisia Iordache, această prevedere s-a anulat. Evident, imediat te duci cu gândul la interesul lui Liviu Dragnea și la averea sa, care nu figurează în nicio declarație de avere, dar despre care știe toată lumea, inclusiv Brazilia, numai DNA nu găsește probe.

Amendamentul a venit de la CSM, dar aș vrea să aflu argumentele, cu atât mai mult cu cât avansez în proiectul meu de construcție a unui mecansim european de confiscare a averilor ilicite", a scris Cătălin Ivan pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.