Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan, candidat la prezidențiale, iese la atac: 'Iohannis este primul care nu respectă Constituția. Îl deranjează democrația în România'

ȘTIRIPESURSE.ro.
Catalin Ivan

Cătălin Ivan a declarat, joi, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că președintele Klaus Iohannis este primul care nu respectă Constituția. El a adăugat că declarațiile lui Iohannis după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei arată că pe șeful statului îl deranjează democrația, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

„Plecând de la atribuțiile președintelui, pentru că nu poți să ieși din mandatul pe care ți-l dă Constituția, deși s-a văzut în ultimul timp că această Constituție a țării este folosită de toți, în toate felurile, și nu se ține cont de ea. Președintele Klaus Iohannis este primul care nu respectă Constituția României. Plecând de la ce scrie negru pe alb în Constituție, eu cred că președintele României trebuie să fie garantul democrației și garantul demnității naționale, a integrității teritoriale. Luându-le pe rând, și vorbind despre democrație în România, noi nu avem democrație”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la prezidențiale a susținut că declarațiile lui Klaus Iohannis după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei arată că pe șeful statului îl deranjează democrația.

„În acest moment, în România, democrația este pusă în paranteze. Dacă ne uităm la referendumul cerut de trei milioane de români pentru redefinirea sau definirea mai corectă în Constituție a familiei. Trei milioane de români au semnat că acest subiect este unul important. Felul în care a fost organizat referendumul, pe repede înainte în doar trei săptămâni, lipsa de dezbatere pe acest subiect, boicotarea de către toate partidele politice, de către toți liderii politici și sigur, eșecul referendumului care era de așteptat, apoi declarațiile lui Klaus Iohannis, cum că cei care au susținut această modificare sunt niște oameni infatuați sau cum i-a numit, primitivi, arată faptul că avem un președinte care, nu numai că nu este garantul democrației în România, ba chiar îl deranjează democrația în România”, a adăugat Cătălin Ivan.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Referendumul pentru redefinirea familiei a fost invalidat în luna octombrie a anului 2018, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.