Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Niţă (FPPG): Ne bucurăm că statul caută toate variantele în toate sursele posibile pentru a produce gaz

BRUA
conducta gase

Directorul Executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG), Cătălin Niţă, se arată încrezător că proiectul de modificare a legii offshore va fi adoptat în actuala sesiune parlamentară. Acesta a exprimat satisfacţia Federaţiei cu privire la faptul că principiile privind stabilitatea, predictibilitatea, piaţa liberă şi fiscalitatea competitivă se regăsesc în proiectul legii, arătând că FPPG are câteva „mici amendamente”, potrivit news.ro.

„Lucrurile au trecut din stadiul de a le vorbi, în stadiul de a le face, dovadă stă proiectul de amendare a legii offshore în Parlament cât şi multitudinea de paşi pe care îi vom face în domeniul energiei. (...) beneficiile din Marea Neagră le ştim, doar că s-a schimbat puţin paradigma. Nu mai discutăm doar de green deal, ci discutăm despre securitatea energetică a Europei. România rămâne un pion important pe această tablă de şah geo-politică regională, pentru că suntem cei care avem resurse de gaze descoperite, la acest moment în abundenţă, clar în abundenţă pentru nevoile noastre”, a afirmat, joi, Cătălin Niţă, Director Executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG) în cadrul conferinţei News.ro Energy road - Energie la tine acasă, ediţia a V-a.

Acesta a subliniat satisfacţia că principiile privind stabilitatea, predictibilitatea, piaţa liberă şi fiscalitatea competitivă se regăsesc în proiectul legii offshore.

„Ne bucurăm că statul caută toate variantele în toate sursele posibile pentru a produce gaz. Probabil că acest proiect de lege va stimula şi investiţiile în partea onshore”, a adăugat Niţă.

Potrivit acestuia, FPPG a identificat „mici amendamente de formă”, el arătând că acest fapt nu este unul„ de îngrijorat”.

„Credem noi că e o formă bună şi o formă adoptabilă. (...) Ar mai fi lucruri de îmbunătăţit, puţine pe partea de fond, o să discutăm cu comisia de energie când vom fi solicitaţi şi vom vedea pe de-a întregul interesul statului şi spiritul în care a fost scris acest proiect de lege. Aşadar, lucrurile funcţionează pot spune, normal şi mă bucur că lucrurile de întâmplă aşa. Pot spune că, aşa cum s-au mişcat lucrurile până acum, văd un orizont de timp de aprovare aa acestui proiect de lege, îl văd posibil chiar în această sesiune parlamentară, ceea ce mă bucură foarte tare”, a precizat Niţă.

Acesta se declară convins că, dincolo de contextul geo-politic, legea ar fi fost oricum modificată, însă el consideră că în contextul războiului, statul român şi-a luat „măsuri de precauţie, de siguranţă”.

Evenimentul este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUE, FPPG, Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica, Petrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: http://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.