Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: Guvernul Ponta a demonstrat un zero "barat"

catalin predoiu

Cătălin Predoiu, premierul propus de PNL pentru momentul în care va ajunge la guvernare, demontează laudele lui Victor Ponta. Predoiu spune că Ponta se mândrește cu încasările din TVA, care e doar o taxă de consum, ceea ce echivalează, în opinia liberalului, cu un consum mai mare și nimic mai mult. Liderul PNL îi cere lui Ponta să spună cifrele la doi indicatori importanți: impozitele pe profit și rata de formare a capitalului brut.

”Adevărata muncă pe care trebuie să o facă guvernul constă în reforma administrației, a companiilor de stat, a sănătății și educației. Guvernul Ponta a demonstrat un zero "barat".

Citește și: FABULOS Cum a apărut Traian Băsescu la PMP: Nu l-ai văzut niciodată așa / FOTO

Față de "flexarea de bicepși" produsă ieri în conferința de presă a Premierului Ponta, am următoarele comentarii:

1. TVA e doar o taxa pe consum. Încasarea mare la TVA înseamnă un consum mai mare, nimic mai mult.

2. Impozitele pe profit și rata de formare a capitalului brut sunt indicatori care ne arată într-adevăr dacă economia crește solid sau nu, dacă guvernul și-a făcut treaba sau nu. Ambii au scazut în mandatul Ponta.

Citește și: Alina Bica e în lacrimi: Ce i-au spus judecătorii

3. Adevărata muncă pe care trebuie să o facă guvernul constă în: a) reforma administrației, b) reforma companiilor de stat, c) reforma sănătății, d) reforma educației. Aici, guvernul Ponta a demonstrat un zero "barat".

Trăgând linie, concluzia e că guvernul Ponta se laudă cu faptele altora (consumul crescut) și tace mâlc cu privire la faptele proprii: non-reformă pe toata linia.

Normal, la capitolul reformă e greu, e mai simplu sa stimulezi consumul și să crești datoria publică cu 8 miliarde în vreme de liniște economică. Până aici să spunem ca nu-i nimic șocant ținând cont de profilul guvernului Ponta - de regulă, socialiștii guvernează până consumă toți banii altora (cf Margaret Thatcher).

Citește și: Lider de partid, interceptat de DNA în dosarul finului lui Bănicioiu: Ce-i spunea ministrului

Ceea ce depășește orice imaginație e fudulia premierului Ponta cu un fapt absolut banal: am scăzut o taxă, deci lumea consumă. Extraordinar de "sofisticat". Și cu asta, basta! Cum rămâne cu munca grea, dle Premier Ponta? Cum rămâne cu decăpușarea, restructurarea, listarea la bursă și dezvoltarea companiilor de stat? Cum rămâne cu scoaterea achizițiilor publice de sub monopolul grupurilor de interese pesediste? Cum rămâne cu adevarata reformare a economiei și administrației românești? Vă răspund eu, dle Premier Ponta: rămâne nu pe altă dată, ci pe alții. Până atunci, însă, reveniți la normalitate și începeți "tunderea" cheltuielilor administrative inutile și opriți sarabanda promisiunilor pe care, știți bine, alții vor fi chemați să le onoreze.

Citește și: Așa se face legea la Târgu-Jiu: O judecătoare a fost tăiată cu sabia

Stânga rămâne stânga, chiar și pe cea de a "treia cale". "A treia cale nu-i altceva decât o combinație de plagiat al dreptei cu minciunile tradiționale ale stângii. Soluția rămâne calea capitalismului antreprenorial, a inovației, competiției și adaptării permanente a administrației la dinamica superioară a business-ului și societății.

Mă opresc aici, nu vreau să îl obosim pe Premier, de câteva luni dânsul vorbește doar de TVA. Dar vom continua.”, e mesajul lui Cătălin Predoiu.

Citește și: Vestea anului pentru România: Ce a decis Comisia Europeană

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.