Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, întâlnire cu reprezentanţii National Crime Agency. Se va crea o platformă de cooperare pentru eradicarea reţelelor de trafic de droguri

MAI
Catalin Predoiu

Cătălin Predoiu, întâlnire cu reprezentanţii National Crime Agency. Se va crea o platformă de cooperare pentru eradicarea reţelelor de trafic de droguri

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire de lucru cu delegaţia reprezentanţilor National Crime Agency (NCA), lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate. În cadrul discuţiilor, s-a luat decizia de a crea o platformă de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne şi National Crime Agency, care va facilita schimbul de informaţii şi bune practici, va sprijini iniţiativele comune şi va consolida eforturile în vederea eradicării reţelelor de trafic de droguri şi a infracţiunilor financiare asociate.

”În data de 13 februarie 2024, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire de lucru cu delegaţia reprezentanţilor National Crime Agency (NCA), lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate. Această întâlnire marchează un moment important în consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie în domeniul luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere”, anunţă Ministerul de Interne într-un comunicat.

Discuţiile s-au concentrat pe ”probleme actuale şi provocări în domeniul traficului de droguri şi al spălării banilor, subliniind importanţa unei abordări holistice în combaterea acestor fenomene”.

Potrivit MAI, ”un punct central al întâlnirii a fost decizia de a crea o platformă de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne şi National Crime Agency”. ”Această platformă va facilita schimbul de informaţii şi bune practici, va sprijini iniţiativele comune şi va consolida eforturile în vederea eradicării reţelelor de trafic de droguri şi a infracţiunilor financiare asociate”, arată instituţia.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanţa acestei colaborări.

”Crearea platformei de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne şi National Crime Agency se încadrează într-o cooperare poliţienească mai structurată, pe care dorim să o construim cu autorităţile poliţieneşti din Regatul Unit pentru combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri şi de persoane. Suntem hotărâţi să lucrăm împreună pentru a îmbunătăţi siguranţa cetăţenilor noştri şi a proteja valorile noastre democratice”, a afirmat ministrul. Potrivit MAI, această colaborare subliniază angajamentul ferm al ambelor părţi în lupta împotriva criminalităţii organizate şi a traficului de droguri la nivel internaţional şi pune bazele unei cooperări extinse în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.