Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu nu se hazardează să facă predicţii privind ridicarea MCV. Ce spune despre criticile aduse legilor justiției

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că nu se hazardează să facă predicţii privind ridicarea MCV pentru România, dar a subliniat că pachetul de legi privind justiţia "bifează punctul central" al acestui mecanism.

"În sine, adoptarea acestui pachet de legi înseamnă bifarea punctului central din cadrul MCV. Şi da, eu cred că suntem în punctul în care putem să ne punem această problemă, odată adoptate legile, sigur, într-o formă care să păstreze nivelul calitativ al reglementării şi obiectivele pe care ni le-am asumat. Dar eu sunt încrezător în dezbaterea parlamentară, pentru că sunt foarte mulţi jurişti cu experienţă în Parlament, este cunoscută importanţa acestui subiect. Noi mergem acolo deschişi către orice propunere de îmbunătăţire a proiectelor, sunt convins că vor fi invitaţi şi reprezentanţii sistemului judiciar. Văd constructiv acest demers şi el trebuie abordat raţional, cu calm, fără niciun fel de procese de intenţie prealabile, teorii conspiraţioniste de orice fel ar fi ele. Vrem să facem împreună o treabă foarte bună, aşa cum s-a făcut şi în acest moment, tot în cooperare cu aceste instituţii", a declarat Predoiu la finalul şedinţei de Guvern, întrebat dacă în legile justiţiei există vreo componentă care să prevadă ridicarea MCV.

Întrebat dacă poate aprecia un orizont de timp orientativ privind ridicarea MCV, Predoiu a spus că "nu vrea să se hazardeze să facă predicţii", pentru că există un calendar intern, subliniind că legile justiţiei sunt un rezultat colectiv.

"Nu mă hazardez să fac astfel predicţii. Noi avem calendarul nostru intern de adoptare a acestor prevederi, calendar care a fost discutat cu Comisia Europeană. Este atributul nostru, noi l-am stabilit intern în discuţii cu CSM, în discuţii în coaliţie. În funcţie de agenda Guvernului şi Parlamentului, ne dorim să adoptăm acest proiect în termenele pe care noi ni le-am stabilit. În ce măsură şi când va interveni raportul MCV şi ce va constata el, rămâne o chestiune de discutat şi în niciun caz nu mă hazardez să dau o dată pentru acest obiectiv", a afirmat ministrul Justiţiei.

Despre criticile aduse acestor proiecte, ministrul a spus: ”Resping categoric abordarea conform căreia în spatele unor soluţii s-ar afla intenţii malefice, sau de subminare a puterii parchetelor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.