Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: 'Să mergi cu bicicleta în Bucureşti nu mai este un moft, ci o necesitate'

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit astăzi, 16 mai a.c., cu reprezentanții Green Revolution, o asociaţie non-guvernamentală care militează pentru protecţia mediului înconjurător în mediul urban, cu dezvoltări multiple la nivelul Bucureştiului. Cel mai cunoscut proiect este cel referitor la încurajarea transportului alternativ, asociaţia având două centre de închirieri biciclete în Herăstrău şi Parcul Tineretului.

Întâlnirea de astăzi a avut ca temă de discuție transportul alternativ în Bucureşti, temă care se regăsește cu subcapitol dedicat, numit generic Bike Power, în programul de guvernare locală „Soluții serioase pentru Capitală” pe care Cătălin Predoiu îl propune bucureștenilor. Conform datelor existente, anul viitor vor fi alocaţi circa 10 milioane de euro din fondul de mediu pentru crearea de piste de biciclete în Bucureşti.

 

În cadrul discuțiilor, Cătălin Predoiu a prezentat soluțiile identificate în cadrul programului de guvernare locală, și anume realizarea de culoare speciale dedicate bicicliștilor, delimitate clar, alternând această abordare cu soluții care să nu necesite infrastructură dedicată, pe modelul altor capitale europene (Londra, Amsterdam) și dezvoltarea de soluții bazate pe abonamente de tip bike-sharing, inclusiv infrastructură de bike-sharing.

 

“Chiar dacă bucureştenii par reticenţi la chestiunea bicicletelor în trafic poate şi din cauza unor probleme mari de legislaţie rutieră, eu am văzut efectul folosirii lor în numeroase capital europene şi îmi doresc să putem implementa un astfel de proiect la nivelul Bucureştiului. Nu vreau să par un biciclist de campanie, dar chiar folosesc acest mijloc de transport alternativ. Mă preocupă foarte mult problema poluării produse de maşini în Capitală şi uite cu un astfel de proiect am rezolva şi traficul şi am proteja şi mediul înconjurător”, a explicat Cătălin Predoiu în cadrul întâlnirii.

 

Ca primar al Capitalei, Cătălin Predoiu va propune încheierea unui parteneriat între Primăria Generală a Municipiului București și Asociația Green Revolution pentru implementarea sistemul de bike-sharing, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.