Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan iese la rampă după reținerea Elenei Udrea în Costa Rica. Care este adevărata miza a arestării - explicația jurnalistului

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan a explicat la Digi24 că miza în cazul arestării Elenei Udrea și a Alinei Bica e faptul că dacă acestea nu sunt aduse în țară ca să-și execute pedeapsa, românii au sentimentul că nu s-a făcut dreptate. Percepția cetățenilor asupra actului de justiție reprezintă adevarata miză în acest caz, explică jurnalistul.

„Miza e foarte mare aici pentru că miza nu e Elena Udrea, Alina Bica, Adamescu junior sau Popoviciu. Miza e mai mare, miza e faptul că dacă oamenii ăștia nu sunt aduși în țară și nu își execută pedeapsa, pe bună dreptate, românii au sentimentul că nu s-a făcut dreptate. Procesul nu ajunge la o finalitate și se prelungește frustarea oamenilor și se întărește sentimentul că în țară asta oamenii nu sunt egali în față Justiției și nu e aceeași lege pentru toți, ceea ce e foarte periculos în ce măsură crezi zvârcoliri ale Elenei Udrea, cu acele file de jurnal, intervenții sfidătoare din Costa Rică”, explică jurnalistul Cătălin Tolontan.

VIDEO - Momentul în care a fost ARESTATĂ Elena Udrea: detaliul din filmul autorităților din Costa Rica

„Cetățenii au o percepție asupra actului de Justiție, în primul rând, așa cum e formată din experiențele nemediate, propriile procese, nu neapărat penale, ci și civile de multe sunt întârziate, în săli insalubre, înghețate sau calduroase vara, văd că judecătorii sunt încărcați, oamenii care ajung în față procurorilor văd că ei rezolvă foarte multe cazuri, astea sunt realități în Justiția din România.

Acolo unde au existat abuzuri, realmente, să se cerceteze, cei vinovați să fie pedepsiți indiferent de cine sunt ei – procurori, oameni din servicii - dar nu poți veni să dai cu o pensula grosieră peste tot tabloul pe care cu greu l-au construit. Până la urmă, nu procurorii sau judecătorii, ci românii. Foarte greu s-a ajuns în România un premier că Adrian Năstase, să răspundă în față legii sau Elena Udrea să răspundă în față legii – de aceea, povestea asta cu să se anuleze toate procesele judecate în ultimii 5-6 ani. Unele cerute de Liviu Dragnea și oamenii săi din Parlament e contrară oricărui principiu de restabilire a încrederii în Justiție”, declară jurnalistul la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.