Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan revine cu DEZVĂLUIRI despre Elena Udrea: Ce a găsit în dosarul Gala Bute

Dezvăluiri incredibile în cazul Elenei Udrea. Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că fosta blondă de la Cotroceni ar fi angajat în 2011 o armată mediatică pentru a combate dezvăluirile din Gazetă.

Citeşte şi: S-a ajuns la SCANDAL între Colegiul Medicilor şi Alianţa Medicilor

"Patru televiziuni (ProTV, Acasă TV, Realitatea și B1), o agenție națională de știri (Mediafax), două ziare (Evenimentul zilei și Ziarul Financiar), o sumedenie de siteuri și bloguri plus o trupă de zeci de postaci au fost alimentați permanent cu știri care să contracareze investigația. Fiecare a răspuns după cum a vrut la comenzi. A durat patru ani și n-am știut nimic, doar am simțit o opoziție extraordinară, după cum am simțit și gesturi de solidaritate jurnalistică.

Citește și: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, anunț crucial despre baza de la Deveselu

Cum a ieșit povestea la iveală? În 2015, cînd au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, procurorii au găsit sute de emailuri cu presa în calculatorul lui. Cunoscut drept ”Cici” în cercul intim de putere al Elenei Udrea, Breazu era unul dintre centrele vitale de relații cu presa ale fostului ministru. Dar nu singurul.

Citește și: Anunțul lui Sorin Câmpeanu după ce a aflat că Dacian Cioloș îi ia locul

În dosarul Gala Bute, care este acum public la arhiva ICCJ, sînt sute de pagini cu aceste mailuri între Breazu și organizațiile de presă. Sute de acte potențiale de cenzură confiscate numai de la un om și numai în 2011-2012", spune jurnalistul pe blogul său.

Citește și: Ce detalii oferă Cozmin Gușă despre Dacian Cioloș

Dezvăluirile lui Tolontan nu se opresc aici. "În interiorul redacțiilor, oamenii își făceau și treaba de jurnaliști. B1TV și Realitatea au organizat chiar dezbateri despre Gala Bute. Fiecare a reacționat după capacitatea de a rezista. Uneori, se preiau și elemente despre investigația Gala Bute care nu-i convin ministrului. Se cere ștergerea rapidă. Dar articolele radiate rămîn un timp în memoria netului și oamenii lui Udrea iau foc. ”Dispare cu totul în cîteva ore!”, îl asigură în 16 mai 2012 Sorin Kosz, șeful siteului realitatea.net, pe Tudor Breazu. Uneori, cenzura se producea pe baza unei relații vesele și amicale", spune Tolontan.

Citește și: Poza pe care noul premier al României nu ar fi vrut să fie făcută publică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.