Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălina Ponor: 'Voi încerca să lupt cât pot de mult pentru medalia de la bârnă de la Campionatele Mondiale'

Gimnasta Cătălina Ponor are șanse de calificare în finalele de la bârnă și sol, la Campionatele Mondiale de la Montreal (2-8 octombrie), dar ''puntea suspinelor'' este aparatul la care campioana europeană en titre are cele mai mari șanse la o medalie.

''În 2011 a fost ultimul meu campionat mondial. Va fi interesant, pentru că este un campionat unde sunt șanse egale de câștig sau de ratare, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Concursul este concurs. În primul rând îmi doresc să rămân sănătoasă pentru ca să-mi pot face exercițiile așa cum le-am făcut și la antrenament. Mă duc cu încredere și eu zic că o să iasă bine. Pe continentul nord-american, în 2003, la Anaheim, am plecat cu zero șanse de câștig și am venit acasă cu trei medalii de argint. Îmi doresc și acum să plec cu zero șanse de câștig și să revin triumfătoare. Sinceră să fiu, dacă voi prinde o finală la sol, voi fi mulțumită, însă voi încerca să mă lupt cât pot de mult pentru medalia de la bârnă, pentru că acolo șansele sunt mult mai mari. Dar cu siguranță dacă voi intra în finală la sol, voi încerca să lupt cât pot de mult'', a declarat Ponor pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea spre Canada, potrivit Agerpres.

Citește și: Ce persoană importantă i-a transmis un mesaj Simonei Halep, după eliminarea rușinoasă de la Wuhan: Cu cine își sărbătorește românca ziua de naștere - FOTO

Ponor, 30 ani, a participat ultima oară în 2011 la Mondiale, iar ultima medalie mondială, un bronz cu echipa, datează de la CM 2007.

Nadia Comăneci este ambasadoarea competiției de la Montreal, care se va desfășura pe stadionul olimpic unde gimnasta română a intrat în legendă cu prima notă de 10,00.

''Să dea Dumnezeu să ne poarte noroc, însă nu aș vrea să pună presiune pe noi faptul că Nadia ne-a dat startul la tot ce s-a întâmplat după. Aș vrea mai degrabă să mergem cu încredere și liniștite, ca să putem continua ceea ce a făcut ea. Costumele de antrenament le voi primi de la Nadia, iar cele de concurs din altă parte. Cu siguranță costumele pe care mi le va da vor fi cu noroc, mai ales că pentru mine este o persoană foarte apropiată și așa cum îi spun eu, mama Nadia, sper să îmi aducă noroc'', a adăugat Ponor.

Ioana Crișan, mezina lotului, la 15 ani, era copleșită de emoții încă de la plecarea către Montreal, la primul ei Mondial: ''Mă bucur că merg la acest concurs și sper să arăt ce am făcut la antrenamente și să fie cât mai bine. Eu îmi doresc să fac un concurs foarte bun și dacă o să-mi fac treaba pe aparate o să am șanse și la finala de la individual compus''.

Lucian Sandu, antrenorul Cătălinei Ponor, a apreciat că pregătirea a decurs bine, dar totul va depinde de execuția din ziua de concurs.

''Plecăm cu foarte mult optimism, Cătălina este OK. Cu siguranță că dacă rămâne în starea asta foarte bună, ne întoarcem cu bine. Concurența este foarte mare și la bârnă, și la sol, depinde foarte mult de execuția fiecărei gimnaste. Șanse sunt și la bârnă, și la sol, dar depinde de momentul de concurs, de execuție. Nu avem niciun fel de presiune, mergem să ne facem exercițiile foarte bine, ne-am antrenat foarte bine și totul e OK. Pentru mine e un sentiment aparte pentru că merg pentru prima oară în Canada. Și pentru ele, ca gimnaste, are o însemnătate foarte mare și sperăm ca Nadia să ne poarte noroc'', a spus antrenorul Lucian Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.