Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catalonia reimpune restricțiil, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut îngrijorător

bierensgroup.com
Spania steag

Catalonia a decis marţi să reimpună restricţii pentru a stopa creşterea "exponenţială" a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul tinerilor, în această regiune din nord-estul Spaniei, relatează AFP.

Discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise se vor închide de la sfârşitul acestei săptămâni şi va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, a anunţat Patricia Plaja, purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferinţă de presă.

"Situaţia epidemiologică din Catalonia este extrem de complicată", a declarat ea, deoarece "numărul cazurilor creşte într-un ritm exponenţial, mult mai mare decât putem noi suporta", informează Agerpres.ro.

"Pandemia nu s-a terminat, noile variante sunt foarte contagioase şi avem încă categorii mari de populaţie care nu sunt vaccinate. Nu putem pretinde că am învins virusul", a avertizat Plaja.

Ea s-a pronunţat chiar pentru revenirea la obligativitatea purtării măştii, subliniind totuşi că această decizie nu intră în competenţa guvernului autonom catalan.

Purtarea unei măşti nu mai este obligatorie în aer liber în Spania din 26 iunie.

Situaţia sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile în Spania, cu o explozie a numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul tinerilor.

În afară de Catalonia, Navarra (nord) a anunţat măsuri limitate începând de miercuri, iar Andaluzia (sud) ar putea face acelaşi lucru.

În acelaşi timp, campania de vaccinare s-a accelerat: 40,3% din cei aproximativ 47 de milioane de spanioli sunt complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, în timp ce jumătate (55,9%) au primit cel puţin o doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.