Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva dintre operele lui Picasso, din colecţia nepoatei sale, au fost scoase la licitaţie online de Sotheby's

eadersreunited.com
Pablo Picasso

Câteva dintre operele pictorului spaniol Pablo Picasso (1881-1973), aparţinând colecţiei personale a nepoatei sale, Marina, precum picturi, gravuri sau fotografii, vor fi scoase la licitaţie online de casa Sotheby's din Londra începând cu 8 iunie, relatează EFE.

Într-un comunicat publicat miercuri, casa de licitaţii a informat că, între 8 iunie şi 18 iulie, va celebra "moştenirea" lui Picasso, cu lucrări ce vor include şi desene sau piese din ceramică, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Din colecţia nepoatei sale, Marina Picasso, vor fi scoase la licitaţie peste 60 de opere ale artistului născut în Malaga, cu preţuri de pornire de la 400 de lire sterline (440 de euro) şi până la 400.000 de lire sterline (444.000 de euro).

Potrivit Sotheby's, această licitaţie online reprezintă "o oportunitate pentru a aprofunda opera şi viaţa acestui artist excepţional".

"În ultimii ani, am văzut o cerere incredibil de mare a operelor lui Picasso din partea unor colecţionari din întreaga lume care caută să achiziţioneze lucrări de orice fel şi din orice perioadă", notează în acest comunicat Holly Brain, specialist în Artă Impresionistă şi Modernă la Sotheby's.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Printre obiectele scoase la licitaţie figurează şi o ''paletă'' a artistului din 1961 intitulată, "Oil on card", al cărei preţ va oscila între 4.000 şi 6.000 de lire (4.427 şi 6.648 de euro). Este vorba despre un obiect aparţinând procesului creativ al lui Picasso şi ale cărui culori corespund tabloului "Le Déjeuner su l'herbe", realizat de artistul spaniol pe 7 iunie 1961 şi expus la Muzeul Ludwig din Koln.

Va fi scos la licitaţie şi "Nu" (1972), desenul în cerneală neagră reprezentând o siluetă feminină goală, unul dintre motivele recurente din cariera lui Picasso.

Desenul este inspirat de Jacqueline Roque, ultima iubită din viaţa artistului, cu care s-a căsătorit în 1961. Preţul lucrării oscilează între 120.000 şi 180.000 de lire sterline (133.000 şi 199.000 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.