Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva motive pentru care scindarea PSD a eşuat de fiecare dată

revista presei

Evenimentul Zilei:

Există câteva motive pentru care scindarea PSD a eşuat de fiecare dată. Ele sunt valabile şi în contextul politic actual. Corupţia şi solidaritatea în faţa instituţiilor care o combat a fost mereu un liant puternic. Pe vremuri, când Justiţia nu funcţiona, liderii PSD erau uniţi de dorinţa neostoită de a fura. Astăzi, când procurorii le dau fiori, vor sta umăr la umăr pentru a ţine piept asaltului DNA, sau al instanţelor de judecaţă. Vor lupta cu statul de drept din Parlament, sau alte instituţii parazitate de corupţie. Tentativele de rupere a PSD au fost sortite eşecului în trecut pentru că nu a existat un electorat căruia să i se adreseze un partid social-democrat modern. Astăzi, acest electorat de stânga este în proces de coagulare, în special datorită acţiunilor de stradă. Problema este că niciunul dintre liderii proveniţi din PSD (Geoană, Ponta, Ghiţă, sau Vanghelie) nu are vreun strop de credibilitate în faţa acestui electorat de stânga de ultimă generaţie, format în special din tineri ecologişti, chiar eco-anarhişti, hipsteri cu mentalitate de cetăţeni, militanţi antisistem etc. Nu în ultimul rând, este foarte greu să construieşti un nou partid politic fără a fi la guvernare şi a avea resurse de oferit. Alungarea PSD de la guvernare nu este, cred, o certitudine. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, da. Aşa cum arată raportul de forţe din Parlament, cred că PSD îşi poate conserva majoritatea. Într-o astfel de situaţie excluşii Geoană şi Vanghelie, sau demisionarul Ghiţă vor fi în Opoziţie. Din martie încolo, Victor Ponta va face opoziţie în interiorul PSD. Dacă nu va fi exclus de Liviu Dragnea, liderul cu cele mai mari şanse să fie succesorul lui Ponta în fruntea formaţiunii social-democrate.

Digi24:

Istoricul Lucian Boia a comparat dezvoltarea României în perioada în care a fost condusă de Carol I cu ce a reușit țara noastră în cei 25 de ani trecuți de la căderea comunismului: "România pe vremea lui Carol I a reușit să facă 3000km până în 1900, apoi sunt vreo 3.500 până la sfârșitul domniei ... să comparăm cu autostrăzile. A fost și atunci corupție, să nu ne imaginăm că nu a existat corupție. Dar nu era de proporțiile corupției de astăzi și chiar oamenii aceștia aveau și conștiința datoriei lor față de țară, ceea ce în vremurile noastre din păcate se întâlnește mai rar."

RFI:

Iranul mai face un pas către cenzurarea accesului la Internet. Teheranul este pe cale de a crea un sistem de identificare a tuturor utilizatorilor iranieni, în momentul conectării la reţea. "Pe viitor, atunci când persoanele vor dori să utilizeze Internetul, ele vor fi identificate şi vom cunoaşte identitatea fiecărui internaut", declară ministrul Telecomunicaţiilor, Mahmoud Vaezi, potrivit agenţiei Isna, preluate de AFP. La mijlocul lunii noiembrie, Vaezi a anunţat lansarea unui sistem de control al Internetului, care va permite filtrarea anumitor conţinuturi din reţelele sociale. Iranul încearcă de aproape doi ani să limiteze accesul la reţelele sociale şi să controleze conţinutul acestora. Totuşi, preşedintele moderat Hassan Rohani, ales în iunie 2013, pledează pentru o relaxare a cenzurii pe Internet, utilizat de peste 30 de milioane de iranieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.