Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți oameni locuiesc în Republica Moldova?

stiri.md
moldoveni

2,6 milioane de oameni – este numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova, calculat pentru prima dată după 30 de ani în baza metodologiei internaționale. Cifra a fost făcută publică de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova pe 27 ianuarie.

Potrivit UNFPA, cifrele au fost stabilite după adoptarea metodologiei internaționale de calcul al populației cu reședința obișnuită, dar și după calcularea numărului persoanelor care pleacă și revin în țară, transmite Moldova1.md.

Conform sursei citate, calcularea numărului revizuit al populației atât la nivel național, cât și local a fost realizată de Biroul Național de Statistică, cu susținerea UNFPA Moldova și Swiss Cooperation in Moldova.

Programul de țară al UNFPA pentru anii 2018-2022 este documentul strategic al organizației semnat cu Guvernul Republicii Moldova în baza căruia se oferă asistență tehnică și financiară în procesul de dezvoltare a țării. Actualul Program de Țară se desfășoară între anii 2023-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.