Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câțiva elevi RUP TĂCEREA în plin scandal pe educație sexuală în școli: Mi-a fost rușine să vorbesc cu părinții. Am căutat pe internet

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

O parte din elevii din România ar vrea să aibă ore de educație sexuală în școli. Asta pentru că, spun unii dintre ei, le vine greu să discute cu părinții lor. Când vine vorba de educaţie sexuală, puţini părinţi reuşesc să-i facă pe copii să discute cu ei. Adolescenţii se ruşinează şi îşi evită părinţii. Nici de la şcoală nu pot afla prea multe, conform Mediafax.

Acest subiect este atins razant la orele de biologie, educaţie socială sau de consilierii şcolari. Aceştia din urmă nu pot face schimbări mari, nici dacă vor. Numărul lor e prea mic. În aceste condiţii tinerii caută informaţii pe internet sau trag cu urechea la poveştile prietenilor.

Citește și: Un medic FACE MIȘTO de avertismentele apocaliptice ale autorităților: Am fi avut sute de mii de morți, ca-n Bulgaria

Georgia şi Vlad au 18 şi 19 ani şi au vorbit despre sentimentele unui adolescent.

„Mi-a fost ruşine să vorbesc cu părinţii, am preferat să caut singur pe internet. Mai stăteam cu băieţii pe afară, una alta şi uşor, uşor aflam chestii. Este greu dacă nu ai acces la informaţie”, a spus Vlad.

Georgia, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, susţine că şcoala nu vine în sprijinul elevilor, când vine vorba de educaţie sexuală.

„Este practic inexistentă şi la noi este foarte mare nevoie de ea. În relaţia cu părinţii mi-a fost foarte greu, nu-ţi vine uşor să vorbeşti despre asta. Este vorba de intimitate. Mometan, internetul este o variantă”, a declarat Georgia.

Specialiştii în domeniu vorbesc, la rândul lor, despre carenţele sistemului educaţional.

„Sunt mai multe discipline care sunt tangenţiale sau abordează tangenţial această problematică. În acest moment, acoperirea cu profesori consilieri şcolari este parţială. Există şi situaţii în care unităţi de învăţământ cu peste 1.000 de copii beneficiază de un singur consilier”, a spus Anca Hardulea, director al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.