Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catolicii din Koln sunt revoltaţi după ce un preot a folosit fondurile bisericii pentru a-şi plăti datoriile uriaşe

protv.md
preot

Plata unei datorii uriaşe aparţinând unui preot din arhidioceza Kolnului din acelaşi fond folosit pentru compensarea victimelor abuzurilor sexuale comise de reprezentanţi ai clerului a provocat revoltă în rândul credincioşilor germani, transmite sâmbătă DPA.

Preotul acumulase datorii de aproximativ 500.000 de euro.

"Arhidioceza (din Koln) s-a arătat considerabil mai puţin generoasă cu victimele abuzurilor", a comentat un purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopilor Germani, care asistă victimele abuzurilor, pentru cotidianul Kölner Stadt-Anzeiger newspaper, potrivit Agerpres.ro.

El a reamintit că după ani de luptă pentru a li se face dreptate, 60% dintre victimele abuzurilor sexuale comise de preoţi şi de alţi reprezentanţi ai clerului au primit mai puţin de 20.000 de euro drept despăgubiri.

"Victimele abuzurilor sexuale, unele dintre ele fără să dispună de un venit sigur, aşa cum beneficiază preotul, au trebuit să se mulţumească cu mai puţin de 2% din suma plătită de biserică pentru un preot aflat în dificultate financiară", a mai susţinut el.

Maria Mesrian, purtătoare de cuvânt pentru Iniţiativa regională de reformă catolică, a descris situaţia drept o dovadă de iresponsabilitate. Victimele abuzurilor sexuale sunt compensate cu "sume ridicole, în timp ce milioane de euro sunt risipite (...) pe datoriile din jocuri de noroc ale unui preot", a susţinut ea.

Costurile totale suportate de arhidioceză pentru a plăti datoriile preotului ajung la 1,15 milioane de euro, incluzând taxele şi dobânda, mai precizează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.