Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căutări intensive, după ce doi speologi polonezi au rămas blocaţi într-o peşteră din Munţii Tatra

Polonia

Peste 20 de membri ai echipelor de salvare se aflau luni dimineaţă în căutarea a doi speologi polonezi blocaţi de ape într-o peşteră din Munţii Tatra, au declarat responsabili din cadrul salvamontului, citaţi de postul privat TVN24, potrivit Agerpres.

Potrivit AFP, ultimul contact sonor cu cei doi bărbaţi, blocaţi în peştera Wielka Sniezna, cel mai extinsă şi mai adâncă din Polonia, a avut loc sâmbătă în jurul orei două dimineaţa. 

Căutările au început abia sâmbătă la sfârşitul zilei, ceilalţi patru membri ai echipei reuşind să iasă la suprafaţă şi să dea alerta. 

Salvamontiştii au folosit explozibili pentru a încerca să-şi croiască drum printr-un coridor îngust, lung de câţiva zeci de metri - altul decât cel folosit de cei doi speologi daţi dispăruţi, a declarat Jan Krzysztof, şeful serviciilor de salvare montană. Operaţiunea de salvare va continua luni.

Citește și: Serbia: Prima autostradă construită de chinezi în Europa a fost deschisă traficului

Potrivit lui Krzysztof, "un bazin s-a umplut brusc de apă într-o galerie", ceea ce a făcut imposibilă revenirea celor doi. 

Căutările ar putea dura câteva zile, a estimat acesta, iar riscul de hipotermie este cel mai mare pericol cu care se confruntă cei doi, în condiţiile în care temperatura din peşteră este foarte scăzută, de 3 şi 4 grade Celsius, potrivit specialiştilor. 

Alături de salvamontiştii polonezi, la operaţiune participă salvamontişti slovaci, pompieri şi membri ai echipelor de salvare din sectorul minier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.