Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz exploziv în Germania: doi spioni au trădat Berlinul pentru a ajuta serviciile de informații rusești

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Un pont de la o agenţie occidentală de informaţii a ajutat Germania să identifice un angajat al serviciului său de informaţii externe (BND) care a fost arestat sub suspiciunea de transmitere de secrete de stat către Rusia, dezvăluie miercuri revista Der Spiegel, relatează Reuters, informează News.ro.

Citând persoane care au informaţii despre anchetă, Der Spiegel a relatat că o agenţie de informaţii occidentală a găsit în posesia Moscovei materiale ce proveneau de la BND şi care conţineau informaţii despre Rusia.

Săptămâna trecută, poliţia a arestat un cetăţean german identificat ca fiind Carsten L. într-o anchetă deschisă pentru trădare, şi a percheziţionat locuinţa şi biroul acestuia, precum şi ale unei alte persoane.

Cea de-a doua persoană percheziţionată a lucrat, de asemenea, pentru BND şi accesase documente relevante pentru caz de pe computerul său de serviciu, precizează Der Spiegel. Cu toate acestea, anchetatorii nu cred că cea de-a doua persoană lucra pentru Rusia, ci mai degrabă că suspectul, dublul agent Carsten L., ar fi încercat să abată suspiciunile de la el însuşi, scrie revista germană.

BND şi biroul procurorului general au refuzat să comenteze.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat, de asemenea, să comenteze în cadrul unei conferinţe de presă, spunând că Berlinul ia în serios această chestiune, dar nu va divulga detalii despre investigaţie într-un mod care ar putea avantaja Rusia.

Ambasada Rusiei a refuzat, la rândul ei, să comenteze, precizează Reuters.

Autorităţile germane au avertizat cu privire la o probabilă intensificare a spionajului rusesc, având în vedere confruntarea dintre Kremlin şi Occident după invazia rusă din Ucraina. Guvernul german a expulzat 40 de spioni ruşi în aprilie.

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a declarat că va sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie", trimiţând ajutoare şi arme Kievului de la începutul războiului, în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.