Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz extrem de rar: 'Flurona', o combinație între gripă și coronavirus, a fost descoperită la o gravidă din Israel

sfatulmedicului.ro
febra q raceala gripa

O gravidă internată în Israel a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp, o combinație extrem de rară numită 'Flurona', potrivit presei străine.

Cazul a fost descoperit după ce tânără gravidă, nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson unde s-a prezentat cu simptome ușoare. Medicii au găsit în organismul fetei atât urme de Covid-19 cât și urme ale virusului de gripă sezonieră. Ministrul Sănătății din Israel a declarat că specialiștii analizează rezultate pentru a-și putea da seama ce înseamnă apariția acestui caz.

Femeia ar putea fi externată marți din spital. Deși este primul caz din Israel, experții se așteaptă să urmeze și alte persoane diagnosticate cu 'Flurona'.

„Infecția simultană COVID și gripă este un pic ciudată, pentru că în medicină s-a spus întotdeauna că dacă există un virus care dă o boală, împiedică apariția alteia de la un alt virus. Explicația ar putea fi că Sars-Cov-2 cauzează un defect în producția de interferon, ceea ce deschide calea pentru celălalt virus, în acest caz cel gripal", a declarat Roberto Cauda, profesor doctor de boli infecțioase.

Professor Arnon Vizhnitser a declarat că deși anul trecut nu au existat gravide care să ia virusul gripal, în acest sezon medicii au observat „din ce în ce mai multe gravide cu gripă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.