Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz INCREDIBIL în Germania. O adolescentă dispărută anul trecut, GĂSITĂ în rândul combatanţilor ISIS din Mosul

Linda Wenzel

Procurori germani anchetează dacă o adolescentă, în vârstă de 16 ani, care s-a convertit la Islam înaintea de a dispărea în 2016, se află printre cei 20 de combatanţi ai Statului Islamic descoperiţi săptămâna trecută într-un tunel de sub oraşul vechi din Mosul, relatează marţi DPA, conform agerpres.

Linda Wenzel, din oraşul Pulsnitz, în apropiere de Dresda, s-a convertit la Islam şi a ţinut legătura cu membrii grupării extremiste prin chat online înainte de a dispărea vara trecută.

Citeşte şi: Moscova trece la ameninţări după ce disputa diplomatică cu SUA a rămas fără rezultatul scontat

Procurorii au investigat-o în baza unor acuzaţii de pregătire a unui act de subversiune violentă împotriva statului, dar au suspendat ancheta după dispariţia fetei, notează ziarul Die Welt.

Lorenz Haase, procuror la Dresda, a afirmat că 'există noi dovezi... care sunt revizuite', adăugând că ancheta va fi redeschisă după ce va fi găsită şi identificată adolescenta în cauză.

Cei 20 de luptători străini aveau asupra lor arme şi centuri cu explozibili atunci când au fost descoperiţi în tunel, joia trecută, la câteva zile după preluarea controlului în oraşul Mosul de către armata irakiană de la militanţi ai Statului Islamic. În acest grup au fost identificaţi cinci germani, trei ruşi, trei turci şi doi canadieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.