Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz rarisim: Doi parlamentari comunişti ruși i-au cerut lui Vladimir Putin să oprească ofensiva în Ucraina

cepa.org
partid comunist rusia

Doi aleşi comunişti din regiunea Primorie din Extremul Orient rus au cerut vineri, în cadrul unei şedinţe a adunării locale, oprirea ofensivei din Ucraina, în ciuda mai multor încercări ale altor aleşi şi guvernatorului regiunii, de asemenea prezent la şedinţă, de a-i face să tacă, relatează France Presse.

În cadrul acestei reuniuni, deputatul Leonid Vasiukevici, aparţinând Partidului Comunist din Federaţia Rusă (KPRF), s-a ridicat şi a citit un mesaj adresat preşedintelui Vladimir Putin.

„Dacă ţara noastră nu opreşte operaţiunea de război, vor fi tot mai mulţi orfani. În timpul operaţiunii militare oamenii ajung invalizi. Este vorba de tineri care ar putea avea contribuţii majore în ţara noastră", au spus comunistul.

"Cerem retragerea imediată a trupelor ruse", a încheiat el, adunând câteva aplauze.

Este pentru prima dată când o astfel de iniţiativă este lansată de aleşi ai Partidului Comunist, formaţiune ce susţine asaltul lansat la ordinul preşedintelui Vladimir Putin la 24 februarie.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kojemiako, a cerut apoi ca Vasiukevici şi un alt deputat comunist, Ghenadi Şulga, care l-a susţinut pe acesta după discursul său, să fie lipsiţi de cuvânt, acuzându-i că "discreditează armata rusă (...) care luptă împotriva nazismului', potrivit înregistrării de asemenea postate online de ziarul Kommersant.

Aceşti doi deputaţi au fost apoi lipsiţi de dreptul de vot de către adunare pentru întreaga zi, cu 27 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Şeful grupului comunist din această adunare, Anatoli Dolgaciov, şi-a denunţat apoi colegii şi a promis "măsurile cele mai ferme" împotriva lor.

Autorităţile ruse şi-au sporit puternic presiunea şi arsenalul juridic, ce permite acum pedepsirea cu amenzi mari sau cu închisoarea a oricărei persoane găsite vinovate că a "discreditat" armata sau a publicat "informaţii false" despre acest subiect, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.