Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazanciuc: Decizia CCR demonstrează aroganţa Guvernului Orban

robert cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat joi că decizia CCR prin care a fost admisă sesizarea Avocatului Poporului asupra unor prevederi referitoare la instituirea carantinei demonstrează aroganţa Guvernului Orban.

"Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale demonstrează încă o dată aroganţa Guvernului Orban. Dacă românii au fost precauţi în faţa virusului, Guvernul PNL a fost de-a dreptul iresponsabil, ca să nu-l citez pe preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o declaraţie mai puţin inspirată, făcută recent. Măsurile luate pe picior, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, au condus la situaţia de astăzi. Au fost avertizaţi public de către toţi specialiştii în drept. Nu le-a păsat. Astăzi, Curtea la spus clar, că restrângerea de drepturi sau libertăţi nu se poate face decât prin lege. Au chinuit persoanele asimptomatice săptămâni în şir, ţinându-i în spitale, în timp ce bolnavii cronici au fost lipsiţi de tratamentul vital. Au instituit carantina prin ordin de ministru, deşi ştiau foarte clar că trebuia prin lege", a spus Cazanciuc într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD, potrivit agerpres.ro.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Dispoziţii ale articolului 25 alineatul 2 teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi din OUG 11/2020 referitoare la unele măsuri aferente instituirii carantinei "nu întrunesc cerinţele de claritate şi previzibilitate a legii şi afectează drepturi şi libertăţi fundamentale", a stabilit, joi, Curtea Constituţională a României.

Curtea a luat în discuţie, joi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 25 alineatul (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi ale articolului 8 alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.