Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazanul care asigură agentul termic pentru Ploieşti a fost repus în funcțiune, după remedierea avariei

epochtimes-romania.com
calorifer

Cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 din cadrul CET Brazi, care asigură agentul termic pentru peste 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, a fost repus în funcţiune, vineri seară, după avaria majoră care a survenit în urmă cu circa 40 de ore.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a declarat, pentru AGERPRES, că este nevoie de timp pentru încălzirea sistemului, iar în următoarele ore agentul termic va fi livrat populaţiei.

De la momentul depistării avariei, s-a lucrat continuu pentru remedierea acesteia, fiind făcute mai multe probe în timpul cărora au apărut noi probleme.

CAF 2 a fost pornit în urmă cu o lună, după trei luni de pauză.

Astfel, la data de 1 august, fostul operator de termoficare a sistat livrarea apei calde în oraş, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi. Din acel moment s-a declanşat criza apei calde care a durat trei luni.

Imediat după sistarea serviciului, preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care "se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti".

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii "prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţa în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului".

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi - Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.