Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cazarma' de la Guvern: Grindeanu, înconjurat de oameni cu legături în SRI

captura youtube
soldati

Echipa de secretari de stat şi consilieri pe care Sorin Grindeanu şi-a adunat-o sau i-a fost adunată în jurul său, la cancelaria de la Guvern, în ultimele 6 luni, este formată în mare parte din persoane cu care Grindeanu a mai lucrat, fie la Timişoara, fie la Ministerul Comunicaţiilor, dar şi din câţiva oameni ai UDMR şi ALDE, scrie Gîndul. Din echipă fac parte şi foşti ofiţeri SRI sau „Doi şi-un sfert”, scrie Andrei Luca Popescu, în gandul.info.

Gândul prezintă cine sunt aceștia:

Alexandru Chirilă este directorul de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, din martie 2017. Este fost consilier al lui Grindeanu de pe vremea când era şef al CJ Timiş, iar anterior a fost consilierul lui Nicolae Robu la Primăria Timişoara. Între 1996 şi 1997 a lucrat la DGIPI („Doi şi-un sfert”), biroul din Timişoara al serviciului secret al MAI, pe informaţii economice şi bancare. La CJ Timiş a venit ca expert în 2009, de la firma Neag Group (firmă de materiale lemnoase a omului de afaceri timişorean Ioan Neag), unde era director general adjunct şi a fost şi administrator la Sinteza SA din Oradea, firmă de produse chimice privatizată în 2006. Între 2006 şi 2007 a fost subprefect de Timiş, iar între 2001 şi 2005 a lucrat la Prefectură ca secretar general. Între 1989 şi 1991 a lucrat ca inginer la Institutul Politehnic Traian Vuia din Timişoara. În cv-ul său urmează o pauză până în 1995, când apare ca director economic la Politehnica Timişoara.

ATAC VIRULENT: 'Celor din conducerea PSD le e mai teamă de Liviu Dragnea decât de DNA'

Gabriel Stătescu, consilier de stat: este general SRI în rezervă, fostul şef al Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, trecut în rezervă în 2017, după eliminarea lui Florian Coldea de la conducerea SRI, din cauza scandalului cu Sebastian Ghiţă. Soţia sa, Manuela Stătescu, a ieşit la pensie tot din SRI.

Devoalările lui Cristian Tudor Popescu despre înregistrările cu Laura Codruţa Kovesi: Ce s-a urmărit

Florin Cristian Vidu, consilier încadrat la SGG: vine de la SRI, de la Direcţia Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor, care a fost condusă de generalul Gabriel Stătescu, consilierul lui Sorin Grindeanu.

Eugen Gabriel Mazilu, consilier la unul dintre cabinetele secretarilor de stat: colonel SRI în rezervă, fost director adjunct al Centrului Naţional CYBERINT. Este expert în securitate cibernetică şi a colaborat cu firma Q East Software din Bucureşti, producătoare şi distribuitoare de software, reparaţii echipamente de comunicaţii. Firma este deţinută de Marius Sticlaru şi de Tiberiu Lorenzio Leta. Au dezvoltat un software de securitate IT, Smart Investigator. Cei doi sunt conducătorii Camerei de Comerţ România-Coreea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.