Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Bodnariu: Parlamentarii români intervin în Norvegia

bodnariu

O delegaţie parlamentară formată din membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării intenţionează să facă o vizită în Norvegia în perioada 18-22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost instituţionaizaţi de stat în baza unor suspiciuni de abuzuri, a precizat vicepreşedintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha.

"Vom discuta foarte clar, inclusiv ancheta care s-a făcut, am înţeles că s-a făcut o anchetă socială cu privire la această familie şi la copii. Vrem că aflăm mult mai multe necunoscute pentru că, din păcate, încă nu ştim niciunii adevărul până nu ajungem acolo. (…) Am solicitat să ne pună la dispoziţie ancheta socială care s-a făcut, pentru că în baza anchetei au fost luaţi acei copii", a precizat, miercuri, MiMircea Dolha, pentru Mediafax.

Vezi şi: Avocatul Poporului intervine în Cazul Bodnariu. INTERVENȚIE la autoritățile norvegiene

Dolha a precizat că membrii comisiei încearcă să stabilească întâlniri cu omologii acestora din Parlamentul norvegian, cu membri ai Guvernului şi cu reprezentanţi ai Protecţiei Copilului din Norvegia (Barnevernet), însă membrii Comisiei încă aşteaptă confirmarea întâlnirilor.

"Încă nu este sută la sută (plecarea în Norvegia – n.r.) până nu avem confirmarea de la Ambasada (României în Norvegia – n.r.) şi de la Parlamentul din Norvegia, dar undeva în perioada 18 – 22 ianuarie, pe parcursul a două – trei zile. (…) Ambasada României a transmis toate cererile noastre către omologii noştri din Parlamentul Norvegiei, precum şi la Ministerul Protecţiei Sociale şi Familiei şi Guvernului norvegian", a mai spus Dolha.

Vezi şi: Se anunță proteste în lanț în Europa și SUA pentru românii lăsați fără copii în Norvegia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.