Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul care a șocat Anglia - Infirmiera 'blondă, cu zâmbet angelic', acuzată de uciderea mai multor nou-născuţi, își va afla pedeapsa

stiri.md
nou nascuti bebelusi

După nouă luni de proces istovitor, un juriu delibera luni pentru a decide dacă o infirmieră engleză în vârstă de 33 de ani a ucis şapte nou-născuţi şi a încercat să omoare alţi 10 în spitalul în care lucra, informează AFP.

O ucigaşă în serie, "rece şi calculată" potrivit acuzării, o profesionistă "dedicată" şi nevinovată, conform apărării: procesul infirmierei Lucy Letby, în vârstă de 25 de ani la momentul faptelor, a îngrozit Anglia.

Tânăra infirmieră, care lucra în unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitalul Countess of Chester, din nord-vestul Angliei, este acuzată că a ucis bebeluşi prematuri între iunie 2015 şi iunie 2016. Femeia ar fi injectat aer în sondele acestora, ar fi adăugat insulină în soluţia de hrănire administrată intravenos şi ar fi mutat tubul care-i permitea unei bebeluşe premature să respire.

În unele cazuri, ea ar fi încercat să îşi ucidă micile victime de mai multe ori înainte de a reuşi. Împotriva sa au fost aduse 22 de acuzaţii, dintre care şapte pentru crimă.

Pe tot parcursul procesului, care a avut loc la Manchester (nord), infirmiera a negat că a ucis sau că a încercat să omoare bebeluşii

Potrivit procurorului Nick Johnson, care a reconstituit cu minuţiozitate puzzle-ul programului ei şi asemănările dintre decese, tânăra femeie blondă cu zâmbet angelic acţiona atunci când părinţii bebeluşilor erau plecaţi sau când asistenta responsabilă se îndepărta. Uneori ataca victimele noaptea, când era singură, a mai susţinut el.

"Rece, calculată, crudă şi tenace", potrivit procurorului, ea ar fi crescut chiar şi doza de insulină pentru una dintre victime în 2016, după ce eşuase să omoare în acest mod un prim copil în 2015.

Printre victime, gemeni şi chiar tripleţi, dintre care doi aveau să moară la 24 de ore unul de altul după ce infirmiera s-a întors din vacanţă în iunie 2016. Cel de-al treilea triplet a fost salvat, părinţii săi implorând ca el să fie transferat la un alt spital.

La momentul respectiv, după ce omorâse deja mai mulţi bebeluşi fără să atragă atenţia, femeia devenise "incontrolabilă", a declarat procurorul în timpul procesului.

El a arătat, de asemenea, notiţe găsite de poliţie la domiciliul infirmierei.

"Nu merit să trăiesc. I-am omorât pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei. Sunt o persoană oribilă şi rea", a scris ea pe o bucată de hârtie. Pe de altă parte, în alte hârtii găsite la domiciliul său, infirmiera, arestată în iulie 2018, îşi susţine nevinovăţia.

Avocatul ei, Ben Myers, a susţinut că în respectiva perioadă departamentul de neonatologie "a primit mai mulţi bebeluşi decât în mod normal şi cu nevoi de îngrijire mai mari", iar unii medici incompetenţi au dat vina pe tânăra infirmieră.

În pledoaria sa finală, avocatul a denunţat o "prezumţie de vinovăţie" împotriva clientei sale şi i-a invitat pe juraţi - 8 femei şi 4 bărbaţi - să revină la prezumţia de nevinovăţie.

Identitatea bebeluşilor nu a fost dezvăluită pentru a le proteja familiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.