Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul copilului ucis de tată. Primele indicii arată că decesul ar fi survenit înainte de apelul mamei la 112

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au deschis un dosar penal pentru omor, pentru tragedia ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 martie 2023, într-un apartament din Alba Iulia.

Dosarul penal a fost deschis „in rem” pentru a permite anchetatorilor să deslușească modul în care a avut loc în noaptea respectivă. Este vorba despre cazul tânărului de 27 de ani, Bogdan Radu, care și-a ucis copilul, iar apoi s-a sinucis prin spânzurare.

Criminaliștii au luat telefoanele celor doi foști concubini pentru a realiza percheziții informatice. De asemenea, a fost audiată mama copilului, precum și mai mulți martori. Luni, 27 martie, urmau să se deruleze și autopsiile cadavrelor. Dacă se ajunge oficial la concluzia că bărbatul este autorul crimei, procurorii vor da o soluție de clasare a cauzei.

Cazul copilului ucis de tată. Primele indicii arată că decesul ar fi survenit înainte de apelul mamei la 112

Ancheta poliției arată că bebelușul ar fi murit între orele 00.00 și 01.00. Cu alte cuvinte, copilul de 1 an ar fi fost decedat la momentul la care mama acestuia a sunat la 112, la ora 01.14. Femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă, după un schimb de mesaje cu bărbatul. A decis să sune la poliție după ce fostul său concubin nu i-a mai răspuns la mesaje și nici la telefon. La ora 1.25 a fost alertat un echipaj de poliție, iar trei minute mai târziu, femeia a transmis adresa unde bănuia că se află bărbatul împreună cu copilul lor.

La un moment dat, polițiștii au discutat la telefon cu bărbatul, care și a dat asigurări că fiul său este bine, fiind dispus să demonstreze acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon, și nici la ușa apartamentului din blocul de pe Livezii.

Ulterior, polițiștii ar fi sunat de 18 ori pe numărul bărbatului, fără ca acesta să răspundă. Tot surse din anchetă susțin că a mai fost verificată încă o adresă unde se bănuia că se află bărbatul cu copilul de 1 an.

Când a devenit clar că bărbatul se află în apartamentul de pe strada Livezii, unde locuia cu chirie, poliția a cerut acordul proprietarului pentru a putea distruge ușa și a intra în locuință. Intrarea efectivă în apartament cu forța a avut loc la ora 5.05 (4.05 după ora veche).

IPJ Alba: ”Au fost făcute toate procedurile legale”

„Nu s-a stat în fața ușii, din momentul apelului la 112 au fost desfășurate procedurile legale pentru a se stabili unde se află bărbatul, pentru că avea o adresă de domiciliu și o altă adresă unde stătea în chirie. Nu s-a putut stabili inițial unde se află bărbatul pentru că la niciuna dintre adrese nu a răspuns nimeni.

S-a luat legătura cu proprietarul apartamentului închiriat care nu și-a exprimat acordul pentru ca polițiștii să pătrundă cu forța în apartament și a spus că e dispus să meargă să deschidă ușa. A durat aproape o oră și jumătate până când a venit proprietarul, care a încercat să deschidă ușa. Au fost făcute toate procedurile legale. Nu s-a conturat niciun element din care să reiasă o stare de pericol pentru cineva. Din punctul de vedere al colegilor au fost respectate toate procedurile legale”, a spus purtătorul de cuvânt IPJ Alba, Luminița Prodan.

Bogdan Radu, tatăl copilului, a avut sâmbătă, 25 martie 2023, pe contul de pe Instagram peste 20 de postări, unele dintre ele fotografii și filmulețe cu amintiri de când băiețelul era mai mic, altele chiar de sâmbătă, care arătau cum cei doi își petrec ziua. Au mers să mănânce înghețată, s-au plimbat și tatăl i-a dat de mâncare copilului.

La un moment dat, bărbatul a postat, însă, și un mesaj răvășitor, de adio, în care își explica gestul: „Mi-am pierdut familia. Deși am greșit în trecut (...). Experiența de familie a fost cel mai plăcut sentiment trăit vreodată până mi s-a furat posibilitatea să-mi văd băiatul cum crește, mi s-a furat primul Crăciun al lui, ziua lui de naștere”. Bărbatul a încheiat postarea cu expresia: „Încă pot alege”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.