Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia îşi retrage un diplomat de la ambasada sa din Arabia Saudită: 'Orice atac împotriva jurnaliştilor este inadmisibil'

Twitter
Jamal Khashoggi
Republica Cehă îşi va retrage un diplomat de la ambasada sa din Arabia Saudită ca reacţie la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat miercuri ministrul de externe ceh Tomas Petricek, relatează Reuters şi AFP, informează Agerpres.

'Republica Cehă va reacţiona rechemând în ţară unul dintre diplomaţii săi de la ambasada din Riad', a spus ministrul în cadrul unei conferinţe de presă. 

O purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că un diplomat din Ministerul ceh al Agriculturii va părăsi misiunea din capitala Arabiei Saudite. 

Zece diplomaţi lucrează în prezent la Ambasada Cehiei din Riad. 

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist respectat care colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul. În zilele care au urmat dispariţiei lui Khashoggi, ziare turceşti au relatat că anchetatorii turci au intrat în posesia unor înregistrări video şi audio care arată că jurnalistul a fost torturat, ucis şi apoi corpul său a fost dezmembrat. 

'Considerăm că orice atac împotriva jurnaliştilor este inadmisibil. O societate liberă nu poate exista fără o presă independentă', a spus Petricek, după ce l-a convocat pe ambasadorul Arabiei Saudite din Praga, Naif Al Aboud. 

'Moartea violentă a lui Jamal Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite (din Istanbul) nu poate fi justificată în niciun fel', a spus Petricek. Praga 'va monitoriza îndeaproape desfăşurarea anchetei' privind uciderea jurnalistului. 

Întrebat despre eventuale sancţiuni împotriva Riadului, şeful diplomaţiei cehe a subliniat că Praga 'va acţiona în strânsă cooperare cu partenerii săi din Uniunea Europeană'. 

'Vom vedea cum Arabia Saudită îi va pedepsi pe vinovaţi', a adăugat ministrul ceh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.