Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Olguței Vasilescu, MODEL pentru alți anchetați

olguta

Numele primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu apare în dosarul lui Daniel Don. Avocații contractați de fostul director al AJOFM Cluj au inserat în concluziile scrise pentru respingerea trimiterii în judecată a lui Don, decizia magistraților luată în cazul craiovencei.

Anul trecut în luna noiembrie, procurorii DNA efectuau percheziții la Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă Cluj. În aceeași zi, anchetatorii au reușit să audieze mai multe persoane, reușind să îl rețină pe Daniel Don. Ulterior, în faza de urmărire penală, timp de șase luni, procurorii au cerut și li s-a aprobat, în repetate rânduri să-i prelungească masurile de arest preventiv, respectiv arestul la domiciliu, anunță Gazeta de Cluj.

Citește și: Nicușor Dan: 'România trebuie să se implice în democratizarea instituțiilor din Republica Moldova'

Odată finalizat rechizitoriul Daniel Don împreună cu avocații săi au avut la dispoziție un interval scurt de timp pentru a-l convinge pe judecătorul de la Tribunalul Cluj, Marius Lupea. Astfel că, îa etapa de cameră preliminară, în concluziile scrise, Anatol Pânzaru, unul dintre avocații lui Don a dat drept exemplu pentru nulitatea rechizitoriului, speța în care Lia Olguța Vasilescu a fost anchetată, conform Gazetei de Cluj.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu împreună cu doi co-inculpați din dosarul în care era acuzată de fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni) au contestat la Tribunalul București modul nelegal prin care DNA a construit rechizitoriul lor. Spre fericirea acestora, magistratul instanței le-a admis în parte cererile și au constatat nulitatea actelor de urmărire penală.

În rechizitoriul acestuia este inclusă tot o conversație între Elena Motoi, o angajată a AJOFM Cluj și colega ei Mara. Ca și în cazul Olguței Vasilescu, această convorbire este listată ca ”ambientală”, deși din înregistrare rezultă ca Elena a acceptat să i se pună microfoane sub haine pentru a-i ajuta pe anchetatori, potrivit Gazetei de Cluj.

Mai concret, înregistrarea începe cu un sunet de scai(lucru ce însemna montarea microfoanelor sub hainele acesteia), sunetul închiderii unei uși de mașină, urmată de cinci minute în care se aud urmele de la tocurile pantofilor acesteia, semn că ar fi venit din apropierea AJOFM și ulterior intrarea în biroul colegei, unde încerca să obțină mai multe informații de la aceasta.

Cu toate că avocatul lui Don a prezentat speța întocmai ca cel al Olguței Vasilescu, și că speța era identică cu cea al edilului Craiovei, cererea de constatare a nulității actelor materiale a fost respinsă de către magistratul de la Cluj .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.