Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Robert Levinson - Fostul agent FBI care efectua o operațiune secretă a CIA a murit în custodia forțelor iraniene

disparitie

Fostul agent FBI Robert Levinson, dispărut în Iran în urmă cu 13 ani, a murit în custodia forțelor de securitate, potrivit unui comunicat emis de familia sa citat de BBC.

Familia lui Robert Levinson, fostul agent FBI care a dispărut în martie 2007, după ce a călătorit pe o insulă controlată de Iran, a anunţat, miercuri, că a aflat că Levinson a murit în arest, în Iran. Domnul Levinson este ostaticul american aflat în detenţie pentru cea mai lungă perioadă în istoria Statelor Unite. Familia sa a învinuit regimul iranian pentru arestarea şi încarcerarea fostului agent FBI, care lucra ca anchetator privat, notează Rador.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

Familia sa spune că se afla într-o misiune CIA neautorizată. Levinson s-a retras din FBI în 1998, însă lucrat pe insula Kish ca detectiv particular, investigând contrabanda de țigări din regiune, spune soția sa. Oficialii americani suspectează că Robert Levinson a fost răpit de serviciile iraniene de informații pentru ca Iranul să aibă un avantaj în negocierile cu Washington. Potrivit FBI, Levinson ar fi fost răpit în data de 9 martie 2007.

Guvernul iranian a negat vineri informaţia potrivit căreia un fost agent american a murit în închisoare.

Iranul nu are nimic de-a face cu presupusa moarte a fostului agent FBI şi CIA Robert Levinson, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Abbas Mussawi citat de agenţia de presă de stat Isna.

"Transmitem condoleanţe familiei Levinson, dar acest bărbat a părăsit Iranul cu mulţi (13) ani în urmă, iar acest lucru a fost confirmat de fostul secretar de stat (John Kerry) la momentul respectiv", a spus Mussawi.

Miercuri, familia lui Levinson, care a dispărut în Iran în 2007, şi-a exprimat convingerea că el a murit.

"Am primit recent informaţii de la oficiali americani care ne-au făcut atât pe ei cât şi pe noi să concluzionăm că minunatul nostru soţ şi tată a murit în timp ce se afla într-o închisoare iraniană", a declarat familia într-un comunicat.

"Nu ştim când sau cum a murit, doar că s-a întâmplat înainte de pandemia Covid-19", se mai arată în comunicat.

Tot miercuri, preşedintele american Donald Trump l-a numit pe Levinson "un mare gentleman" într-o conferinţa de presă la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.