Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul ursului lovit de maşină se tranformă în scandal politic: Preşedintele CJ Harghita solicită o 'descentralizare urgentă'

urs

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, spune că sistemul centralizat impus nu servește la rezolvarea urgentă a unor cazuri cum a fost cel al ursului lovit de mașină în localitatea Praid și lăsat să agonizeze pe drum. El susține că autoritățile trebuie să aibă dreptul să ia decizia la nivel local, transmite Mediafax.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care cere o „descentralizare urgentă” a măsurilor care trebuie luate în cazuri cum a fost cel de la Praid, astfel încât deciziile să poată fi luate la nivel local.

„Cazul de la Praid arată foarte clar că sistemul centralizat impus nu servește deloc rezolvarea urgentă și decentă a unor asemenea situații. Un urs rănit este periculos, iar în caz de pericol nu este normal să așteptăm avizul din București, trebuie să avem dreptul să luăm decizia și să intervenim la nivel local. Ne asumăm responsabilitatea necesară descentralizării în asemenea situații. Dar aici nu vorbim doar de pericolul reprezentat de ursul rănit, ci putem spune că ursul lovit practic a fost torturat o jumătate de zi, ceea ce iarăși nu este normal, deci solicităm autorităților centrale o descentralizare urgentă”, a scris Borboly Csaba pe Facebook.

Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împușcat de vânători. Potrivit autorităților, animalul a fost ridicat de pe carosabil duminică, după 18 ore de la producerea accidentului.

Din cauza intervenției defectuase, ministrul de Interne Marcel Vela a decis să demareze procedura de demitere a prefectului din Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.