Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului pe legea privind măsurile de prevenire a răspândirii maladiei SIDA în România

hiv sida

Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiată, miercuri, cu majoritate de voturi, obiecţia formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, precum şi pentru abrogarea art. 4 din Legea nr. 584/2002 privind măsurile de prevenire a răspândirii maladiei SIDA în Romania şi de protecţie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA este constituţională în raport cu criticile formulate, informează News.ro.

„În esenţă, Curtea a statuat că problema de drept ridicată de autorul obiecţiei de neconstituţionalitate este una de corelare a actelor normative între ele, iar reglementarea criticată nu ridică probleme de constituţionalitate cu privire la încălcarea principiilor legalităţii şi securităţii juridice sau a dreptului la ocrotirea sănătăţii”, arată comunicatul de presă al CCR.

Totodată, „Curtea nu a reţinut încălcarea art. 108 alin. (3) din Constituţie, deoarece abrogarea dispoziţiilor art. 4 din Legea nr. 584/2002 prin Ordonanţa Guvernului nr. 18/2021, fiind o abrogare parţială, este asimilată modificării actului normativ. Or, Legea nr. 195/2021 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, în temeiul căreia a fost adoptată Ordonanţa Guvernului nr.18/2021, prevede expressis verbis că Guvernul este abilitat să modifice „acte normative, cu putere de lege, în domeniul sănătăţii”.

Decizia Curţii este definitivă şi general obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.