Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Pentru că celor de la PNL și USR-PLUS nu le pasă de copii, PSD sesizează CCR, dacă alocațiile nu vor fi majorate cu 20%

basilica.ro
copii baiat copil

Social-democrații vor sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie, așa cum prevede în prezent legea, anunță vicepreședintele PSD Mihai Tudose.

„Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obișnuit cu declarațiile lor... Și Orban a declarat când era prim-ministru: ”Știu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocațiile, dar nu o fac”, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune Mihai Tudose.

Citește și: Ludovic Orban anunță LOVITURA: Alocațiile copiilor NU cresc de la 1 iulie

El menționează că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocațiile copiilor să fie majorate.

„Dl. Cîțu spune că și dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanță și o va bloca. Ăștia sunt...”, conchide social-democratul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru a opri majorarea alocațiilor copiilor în acest an.

Citește și: Florin Cîțu exclude creșterea alocațiilor pentru copii la 1 iulie: 'Am avea o problemă bugetară' - VIDEO

„La începutul anului am discutat despre o singură creștere anul acesta a alocațiilor. Dacă nu se fac amendamente în Parlament, va trebui să dăm ordonanță de urgență”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevedea o dublare a alocaţiilor. Majorarea urma să se facă în cinci etape, iar primele două au fost deja respectate. Celelalte trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022.

Citește și: Mihai Tudose acuză documente 'livrate' de firmele KPMG și Franklin Templeton Investments în PNRR - VIDEO

La finalul anului trecut, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.