Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR și ÎCCJ, ping-pong pe amânări - Avocatul Elenei Udrea, dialog INCENDIAR cu Cozmin Gușă. Scenariul care l-ar putea salva pe Liviu Dragnea

dragnea

Avocatul Veronel Rădulescu spune că în precesul lui Liviu Dragnea, decizia CCR, dacă va fi dată pe 20 mai, nu mai are niciun efect. O decizie CCR este obligatorie şi produce efecte juridice de la publicarea ei în Monitorul Oficial. În schimb, o scăpare pentru Dragnea ar fi dacă Instanţa Supremă amână decizia pentru o altă dată, iar decizia CCR ar deveni obligatorie.

„Dacă pe 20 mai, ICCJ va dezbate fondul apelului, procesul respectiv, și îl va reține în pronunțare, înseamnă ceva, sau dacă va amâna cauza la un alt termen. Dacă se va dezbate pe 20, va fi luat în pronunțare, decizia CCR nu mai are niciun rol în judecarea acestui proces. O decizie a CCR e obligatorie şi produce efecte juridice de la publicarea ei în Monitorul Oficial. Acolo se publică deciziile motivate, conținând și considerentele deciziei. Dacă se va decide în 20.05, CCR s-ar putea să mai amâne o dată. Nu știm nici cum va decide, dacă va admite decizia sau o va respinge.", spune av. Veronel Rădulescu.

Dăncilă apără femeile din PSD de atacurile liberalilor: 'Acest lucru este de neacceptat. Un om care jignește femeile este un om slab'

Cozmin Gușă: Dacă CCR nu amână și decide?

Veronel Rădulescu: În situaţia asta dacă se dezbate procesul lui Dragnea și rămâne în pronunțare în 20.05, din punctul meu de vedere nu mai produce efect. Decizia CCR nu implică nimic, o pronunțare sau o decizie care va fi dată de ICCJ nu are timp să fie publicată. Indiferent că e pozitivă sau negativă solutia CCR.

Cozmin Gușă: Dacă ICCJ amână din nou, cât de mult depinde Dragnea de CCR?
Veronel Rădulescu: Devine obligatorie pentru instanță.

Cozmin Gușă: E scenariul în care Dragnea poate să câștige. O amânare de la ICCJ plus o decizie CCR.. asta cu asta, l-ar salva pe Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.