Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR şi ANI pot face ravagii la vârful PNL

pnl

Nu doar Klaus Iohannis aşteaptă o sentinţă într-un proces cu ANI, ci şi vicepreşedintele Mircea Moloţ, coordonatorul reţelei electorale a PNL. Ambii îşi vor afla soarta în luna septembrie. Cu toate acestea, liderii PNL susţin că nu s-a luat în calcul posibilitatea ca Iohannis să nu poată candida la preşedinţie.

Vezi și: EXCLUSIV Cutremur in politica. Doi judecatori CCR confirma lovitura

Mircea Moloţ, preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, aflat la al treilea mandat, a fost declarat incompatibil de ANI în 2012, după ce în 2009 ocupase simultan funcţie de preşedinte de CJ şi de reprezentant al instituţiei în AGA Drumuri şi Poduri Deva. Decizia de incompatibilitate i-a venit pe 20 martie, chiar de ziua sa de naştere. În AGA, alături de Moloţ, se mai aflau şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ Hunedoara. Între timp, pentru aceeaşi faptă, unuia dintre vicepreşedinţi i-au fost retrase acuzaţiile. Celălalt vicepreşedinte nici măcar nu a fost învinuit de incompatibilitate.

Mircea Moloţ se consideră nevinovat. Mai mult, acesta susţine că legea i s-a aplicat retroactiv, iar ANI aplică tratamente diferite pentru cazuri identice. Culmea, deşi ÎCCJ urmează să se pronunţe în acest caz, legea în baza căruia ANI a formulat acuzaţiile de incompatibilitate a fost modificată recent, fără să fie însă promulgată de preşedinte.

Dacă se consideră că am fost incompatibil, asta e viaţa. Nu mi-e indiferent ca orgoliu. Eu am câştigat trei mandate. Ăsta nu l-am câştigat că am fost pe USL. Eu mi-am păstrat diferenţa de voturi. În 2008 am câştigat cu 20.000 de voturi mai mult decât următorul, o chestie care s-a păstrat şi acum. Sigur că nu mi-e indiferent că mă dau prin nişte tertipuri mizerabile sau că pierd în confruntarea electorală. Nu mi se pare corect. Mai ales că scrisoarea, recomandarea pe care am pus-o la dosar, de la Comunitatea Europeană, era un fel de recomandare că dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu preşedintele, primarii, consilierii sunt în aceste consilii de administraţie, neremuneraţi, atunci cine?”, a declarat Mircea Moloţ, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.