Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR urgentează cazul Șova

CCR

Curtea Constituțională a schimbat data pentru discutarea cazului votului din Senat privind încuviinţarea cererii DNA de arestare a lui Dan Şova.

Initial, CCR urma sa discute subiectul pe 22 aprilie, insa judecatorii au decis sa urgenteze cazul si sa-l transeze mai rapid, in data de 8 aprilie.

Preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au sesizat Curtea Constituţională, iar DNA a cerut CSM sa sesizeze, de asemenea, CCR.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, solicită Curtii Constitutionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, şi Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și Senatul, pe de altă parte, ca urmare a omisiunii Parlamentului de a pune în acord dispozițiile legale cu Constituția în ceea ce privește majoritatea necesară adoptării hotărârilor de încuviințare a cererilor de reținere/arestare a unui deputat/senator, cu consecința blocării activității puterii judecătorești. Atitudinea Parlamentului în cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional prin imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justitie, se arată în scrisoarea domnului Președinte Klaus Iohannis.

Vezi şi:

DNA, mutare strategică în cazul Şova. Apel la CSM şi CCR

Iohannis sesizează CCR cu privire la rețineri și arestări ale parlamentarilor

Ce scriu liberalii în DOCUMENTUL transmis CCR în cazul Dan Șova

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.