Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a găsit ministrul Muncii la Centrul de Recuperare din Prahova: 'Izolatorul. O cameră cât o debara folosită, teoretic pentru cei contagioși'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a povestit, marți seara, ce a găsit la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Handicap din Urlați, județul Prahova. Aceasta a spus că e greu de crezut că oamenii de aici vor dobândi o viață independentă, cum cere Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

„Am parcurs în această după-amiază (marți – n.r.) drumul neasfaltat din Urlați către Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Handicap. Într-o totală izolare, departe, cât mai departe de comunitate. La nebuni, după cum s-a exprimat polițistul din Urlați cu care ne-am întâlnit, întâmplător, în oraș. Despre 179 de persoane vorbea. Am plecat din București după discuțiile pe salariul minim, fără anunț prealabil, am ajuns în fața Centrului alături de noua mea colegă, Președinta ANDPDCA, Mădălina Turza”, povestește, pe Facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul spune că a intrat și a discutat, în primul rând, cu beneficiarii - adulți cu dizabilități intelectuale, care trăiau împreună cu persoane fără dizabilități, „suferind, pur și simplu, de lipsa părinților și chiar a unei locuințe”.

Citește și: Traian Băsescu atacă dur PSD: Generațiile de oameni valoroși au trecut la PSD, iar înlocuirea lor se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța

„I-am lăsat să ne povestească. Cea mai mare durere: nu ies din Centru. Acolo este toată viața lor. Își doresc să muncească, să fie activi, să fie și viața lor cu un sens”, spune ministrul.

Violeta Alexandru a realizat fotografii în Centru, una dintre ele în izolator, „o cameră cât o debara”.

„Izolatorul. O cameră cât o debara folosită, teoretic pentru cei contagioși, practic mai mult pentru pedepsirea celor care... greșesc. Pedeapsa din camera cât o debara, fără geamuri, poate fi și de o lună. Greu de crezut că, în această atmosferă, beneficiarii acestui Centru vor dobândi o viață independentă, așa cum așteaptă Comisia Europeană de mulți ani de la noi. Bine că se investiseră bani în zugrăvirea camerelor și în termopane. Tot din bani europeni, culmea”, spune ministrul Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul promite că lucrurile se vor schimba, că a cerut măsuri și acestea vor fi prezentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.