Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş

Klaus Iohannis Regele Mihai

Preşedintele Klaus Iohannis a scris în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş că, prin tot ceea ce a făcut, regele Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat ţara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru naţiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi a servit cu abnegaţie, demnitate şi responsabilitate ţara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins ca el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate", a scris şeful statului, care a venit, miercuri, să îi aducă un ultim omagiu fostului suveran.

Citește și: Cine a fost Alina Ciucu, tânăra ucisă la metrou-„Era frumoasă ca o actriță. Plecase de sărăcie de acasă”

Klaus Iohannis afirmă că amintirea regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor.

"În aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a mai scris preşedintele.

Citește și: S-a aflat! Cât valorează ceasul legendar al Regelui Mihai

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Ulterior, a fost transportat cu maşina la Sinaia, unde a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucureşti miercuri, între orele 21,00 şi 24,00, joi, între orele 8,00 şi 22,00, şi vineri, între orele 8,00 şi 22,00.

Citește și: Detalii halucinante! Cine este femeia care a uimit o țară întreagă și ce a făcut-o să o împingă pe tânăra de la metrou

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la Curtea de Argeş şi va fi precedată de ceremonii în Capitală. La aceste manifestări şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi ai mai multor case regale din lume, printre care foştii suverani spanioli Juan Carlos şi soţia sa Sofia şi prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, potrivit ambasadelor Spaniei, respectiv Regatului Unit, la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.