Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai confiscă polițiștii: Zeci de arme, mii de cartușe și gloanțe, sute de kilograme de explozibil și mult mercur

Politia Română
politia mascati SIR

Polițiștii au confiscat în ultimele două săptămâni 74 de arme, dintre care 50 erau deținute legal, iar 24 ilegal, și peste 3.200 de bucăți de muniție.

Potrivit IGPR, în perioada 21 octombrie - 3 noiembrie, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au avut 141 de acțiuni și 631 de controale la persoane fizice și juridice, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din acest domeniu.

În aceeași perioadă, în cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost făcute 30 de percheziții domiciliare.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de acțiuni speciale și al jandarmilor implicând, de asemenea, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, ai asociațiilor de vânătoare și specialiști ai inspectoratelor teritoriale de muncă, scrie mediafax.ro.

În urma acestora, polițiștii au constatat 113 de infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, fiind aplicate 63 de amenzi.

Au fost confiscate 74 de arme, dintre care 50 deținute legal, 24 deținute ilegal, 3.293 de bucăți de muniție, dintre care 891 de bucăți de cartușe deținute legal, iar 2.402 bucăți de cartușe deținute ilegal, 182 de kilograme de carne de vânat, 36 de capcane și 8 autovehicule.

În domeniul explozivilor și al substanțelor periculoase, au fost indisponibilizate 30 de kilograme de explozivi de uz civil, 744 de kilograme de articole pirotehnice, 100 de kilograme și 110 litri de substanțe periculoase, 2.290 kg. și 1.310 litri de deșeuri periculoase, precum și 11,7 kilograme de mercur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.