Ce alimente ar fi bine să mănânci în fiecare lună. Sfaturi da la autoarea unei cărti de bucate

Autor: Daniel Mihai Dragomir

Publicat: 23-04-2023

Actualizat: 23-04-2023

Article thumbnail

Sursă foto: beko

Ce alimente ar fi bine să mănânci în fiecare lună. Sfaturi da la autoarea unei cărti de bucate.

Cartea ”Carte de bucate” a Sandei Marin conține 10.000 de rețete culinare din bucătăria românească și universală. Prima ediție a fost tipărită în 1936, la Editura Cartea Românească (unde director era chiar tatăl său), conform RomâniaTV.net.

Sanda Marin are o serie de alimente pe care le recomandă în publicația sa. Potrivit historia.ro, scriitoarea din Iași explică ce ar trebui să mâncăm în fiecare anotimp.

Ianuarie: Ciorbă de sfeclă / Tocană de purcel / Budincă de griș

Februarie: Cartofi cu smântână și frigănele / Mititei / Ștrudel cu brânză

Martie: Salată de măsline / Purcel de lapte la tavă / Cataif cu frișcă

Aprilie: Sufle de brânză / Frigărui de rinichi cu cartofi și salată / Tarte cu marmeladă

Mai: Scrumbii de Dunăre la tavă / Pui cu smântână / Compot de căpșuni

Iunie: Sufle de fasole verde / Cotlete de porc cu sos picant / Baclava

Iulie: Raci fierți / Gâscă umplută cu macaroane / Tort de ciocolată

August: Supă de roșii / Ghiveci de carne / Plăcințele cu prune

Septembrie: Guvizi prăjiți / Vinete cu carne / Tarte cu mac

Octombrie: Raci prăjiți / Gulii umplute / Plăcintă cu brânză

Noiembrie: Supă de dovleac / Sarmale de crupe de porumb / Cornulețe cu marmeladă

Decembrie: Supă groasă de fasole / Ţelină umplută cu carne / Cartofi de ciocolată

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri