Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce alimente trebuie să ai pe masa de Revelion pentru a avea noroc tot anul. Ce simbolizează fiecare

Radu Pop
Twitter
frcute legume vara

De Anul Nou sunt legate o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții de care mulți români țin cont. Descoperă care sunt preparatele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă de pe masă, dar și care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm în seara de 31 decembrie 2023:

  • Pește

„Nicio masă fără peşte“ este o zicală valabilă şi pentru masa de Revelion. Peştele simbolizează abundenţa, cu condiţia să fie consumat întreg şi nu feliat sau în bucăţi, altfel vei avea parte de noroc cu porţia.

  • Struguri

În noaptea dintre ani savurează nu mai puţin de douăsprezece boabe de strugure, ca să ai noroc tot anul viitor. Strugurii aduc noroc şi se spune că dacă îi mănânci chiar la miezul nopţii, vei avea în toate lunile anului următor belşug şi sănătate.

  • Legume verzi

Neapărat, pune pe masa de Revelion şi legume verzi, pentru că această culoare simbolizează banii. Ca să ai spor la bani şi sănătate în acelaşi timp alege să faci garnituri de salate cu ceapă verde, cu foi de salată, spanac, castraveţi. Verzi să fie.

  • Rodie

Acest obicei provine din Turcia, unde se crede că rodia consumată în noaptea dintre ani îţi asigură o doză consistentă de noroc pentru tot anul următor. Cultura turcească „vede“ în rodie şi în culoarea acestui fruct inima unui om sănătos.

  • Carne de pui

Carnea de pui și cea de curcan nu ar trebui să fie în farfuriile noastre pentru că tot norocul nostru se va risipi în anul care bate la ușă. Sunt bunici care mai spun că nu e bine să mâncăm nuci pentru că vom fi cam „tari de cap” tot anul, și nici raci sau crabi pentru că ar însemna să mergem doar înapoi și nu ne vom atinge niciun obiectiv în noul an.

  • Tort

Desertul e nelipsit de la o masă așa de importantă. Și nu merge să faci o prăjitură banală. Asigură-te că pe masă va fi tort, acesta fiind simbolul veșniciei, potrivit tradiției, care nu-l exclude de la niciun eveniment major, precum nunta sau botezul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.