Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar trebui să facă antreprenorii dacă vor ca românii să mai aibă pensii peste 30 de ani

facebook.com
pensie

Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac, a declarat miercuri, la Cluj, că organizaţiile patronale şi Guvernul trebuie să strângă rândurile pentru a rezolva problema deficitului forţei de muncă, dacă vrem ca în viitor să avem pensii decente, potrivit AGERPRES.

"Dacă vrem ca peste 30 de ani să avem o pensie decentă, atunci trebuie să ne asigurăm că avem angajaţi mulţumiţi, că avem oameni la muncă în România şi care nu mai pleacă în străinătate, tineri care rămân în România să aducă plus valoare şi care să se profesionalizeze pe segmentele pe care economia le absoarbe", a spus Cristina Chiriac.

Ea a adăugat că organizaţiile patronale, salariaţii, Guvernul au capacitatea, prin dialog, să rezolve problema forţei de muncă din România.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 4 scoate la licitație proiectul Noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni

"Problematica pe care noi o dezbatem astăzi este una care afectează antreprenorii la nivel naţional, este problema tuturor, ne priveşte pe toţi şi dacă nu facem ceva în acest sens, să rezolvăm partea de deficit a forţei de muncă, cu care ne confruntăm, probabil că în următorii 10 ani nu va mai fi atât de frumos cum este astăzi. (...) Avem ceva de spus, avem capacitatea de a găsi soluţii, avem forţa de a găsi soluţii împreună, să construim o cale de dialog cu Guvernul. Mi-aş dori ca vocea noastră să se audă şi reverberaţiile acestor conferinţe pe care le organizăm să aibă şi nişte rezultate. Vreau astăzi să demonstrăm că putem să strângem o serie de soluţii pe care să le înaintăm Guvernului, soluţii care ar rezolva problemele cu care noi ne confruntăm. Lucrul acesta îl vom face şi la Iaşi şi, la final, în luna septembrie, va fi un 'Memorandum of Understanding', o listă cu propuneri, o strategie pe termen lung", a mai spus Cristina Chiriac.

La Cluj-Napoca se desfăşoară prima întâlnire din seria conferinţelor "Pactul pentru Muncă", organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

"Pactul pentru Muncă" reprezintă o iniţiativă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţiei Naţionale de Petrol şi Gaze care îşi propune să găsească soluţii şi strategii viabile pe termen lung, care să contribuie la diminuarea deficitului forţei de muncă.

Printre vorbitori se numără Roxana Mînzatu - ministrul Fondurilor Europene, preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, profesorul Mihaela Luţaş de la UBB, primarul Emil Boc, preşedintele FPPG, Frank Neel, CEO ROMGAZ, Adrian Volintiru, antreprenori, manageri de top ai marilor companii, autorităţi locale, specialişti în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.