Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce așteaptă FMI de la România?

FMI

5728873058_1951f02544_oReza Baqir, reprezentantul FMI pentru România, s-a arătat îngrijorat de legea dării în plată, de scăderea taxelor și de deficitul bugetar. Totuși, Fondul nu mai are asupra României pârghiile pe care le avea lată dată.

„Există iniţiative legislative precum legea dării în plată, care conţin prevederi ce ar putea periclita dreptul proprietăţii private şi submina interesul investitorilor străini. Există măsuri mai bune pentru persoanele aflate în dificultate”, a afirmat Baqir, citat de Economica.

Declarațiile au fost făcute la conferinţa de presă de la finalul misiunii anuale de evaluare a economiei româneşti, desfășurată perioada 2-15 martie.

Știm, din declarațiile anterioare ale lui Liviu Dragnea, președintele PSD, că și deficitul bugetar creează îngrijorare.

„Membrii delegaţiei (...) au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%. Noi le-am spus că nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul să crească peste 3%. Guvernul nu are niciun fel de motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere. De asemenea, în 2017 opinia noastră este aceeaşi, că deficitul bugetar trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realiza acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Dealtfel, arată Puterea, FMI consideră că noi reduceri de taxe în 2017 ar fi pripite.

Totuși, în acest moment, presiunile Fondului sunt doar declarative, Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei primului-ministru a declarat în luna februarie pentru că România nu va negocia un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

Citiți și: România nu va semna un nou acord cu FMI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.