Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce așteptări are Casa Albă de la noul prim-ministru palestinian

timesofisrael.com
mohammad mustafa

Casa Albă a declarat joi că salută numirea lui Mohammad Mustafa ca nou prim-ministru palestinian, cerând următorului său guvern să pună în aplicare reforme "credibile şi profunde", notează AFP, citat de AGERPRES.

"Îndemnăm la formarea unui cabinet de reformă cât mai repede posibil", a mai spus Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, într-un comunicat.

Joi, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa în funcţia de premier, în urma demisiei la 26 februarie a guvernului anterior.

Mohammad Mustafa, 69 de ani, fost preşedinte al Fondului de Investiţii pentru Palestina şi consilier economic al preşedintelui Abbas, preia funcţia de prim-ministru în plin război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

La sfârşitul lui februarie, premierul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului său, argumentând necesitatea unei noi politici care să ţină cont de "noua realitate din Fâşia Gaza" şi de "necesitatea urgentă a unui consens interpalestinian".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.