Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce audienţă a avut dezbaterea prezidenţială din Franţa

Dezbaterea prezidenţială din Franţa, desfăşurată luni seara, a fost urmărită de 9,8 milioane de telespectatori, potrivit unuia dintre canalele TV care au transmis-o, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Audienţa a fost de 47,9% în timpul transmiterii dezbaterii, a anunţat canalul de televiziune LCI, care a citat agenţia de măsurare a audienţelor Mediametrie.

Bătălia pentru Damasc. Jihadiştii şi insurgenţii au lansat o nouă ofensivă violentă

În timpul dezbaterii au avut loc schimburi de replici virulente între candidata extremei drepte, Marine Le Pen, şi rivalii săi centrişti sau de stânga, pe teme precum imigraţia, legea sau secularismul şi islamul.

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron a părut a fi câştigătorul clar al dezbaterii, în pofida lipsei sale de experienţă electorală, potrivit unui sondaj ad-hoc difuzat de postul BFMTV la scurt timp după încheierea dezbaterii.

Majoritatea sondajelor de opinie îl creditează pe Macron cu şansa a doua în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prevăzut pentru 23 aprilie, pe prima poziţie urmând a se plasa Marine Le Pen. El ar fi însă favorit în turul al doilea, în dauna candidatei de extremă dreapta.

Circa 29% dintre telespectatorii francezi au estimat că Emmanuel Macron a fost în dezbaterea de luni cel mai convingător candidat, în timp ce Marine Le Pen, reprezentantul stângii radicale Jean-Luc Melenchon şi conservatorul Francois Fillon au strâns împreună doar 20% dintre preferinţele telespectatorilor.

Grecii continuă să trimită 'BOMBE în PLIC' la instituţiile economice europene

Aflat pe poziţia a treia în sondajele de opinie, pe fondul scandalului de corupţie în care este implicată şi familia sa, Fillon a părut neinteresat de atacurile din timpul dezbaterii, dar şi-a evidenţiat experienţa de fost prim-ministru al Franţei. El a folosit acest prilej pentru a-şi promova programul economic bazat pe măsuri de austeritate, avertizând în acelaşi timp că intenţia Marinei Le Pen ca Franţa să părăsească zona euro ar arunca ţara în haos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.