Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce boală gravă pot indica durerile pelvine? Cum o poți trata modern?

Radu Pop
brahiterapie

Durerile pelvine, sângerările vaginale apărute după actul sexual, între menstruații sau după instalarea menopauzei, secrețiile vaginale anormale – apoase, cu urme de sânge, cu miros urât, pot semnala o afecțiune ginecologică gravă, cum ar fi cancerul de col uterin, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în rândul femeilor.

În stadiile incipiente, simptomele cancerului de col uterin nu sunt evidente. În momentul în care manifestările clinice încep să fie vizibile, boala este deja avansată. De aceea, controalele periodice de ginecologie sunt esențiale pentru prevenția, dar și pentru diagnosticarea precoce a unei astfel de afecțiuni și pentru stabilirea planului terapeutic în cazul în care boala se confirmă. Este important de știut că, descoperit din timp, cancerul de col uterin beneficiază de tratament cu viză curativă.

Tratamentul cancerului de col uterin variază în funcție de stadiul în care este descoperită boala și implică intervenția chirurgicală, radioterapia, chimioterapia sau o asociere a acestora.

O metodă avansată de radioterapie pentru afecțiunile oncologice, inclusiv pentru cancerul de col uterin, este brahiterapia sau radioterapia internă. Acest tip de tratament face parte din tratamentul multimodal al cancerului și poate fi utilizat ca tratament singular sau în combinație cu radioterapia externă sau cu chimioterapia. Procedura presupune introducerea unor surse radioactive în interiorul sau în imediata vecinătate a tumorii. Avantajul major este dat de faptul că, în acest mod, medicul poate administra o doză mare de radiație cu reducerea expunerii țesuturilor sănătoase la aceasta.

Brahiterapia poate fi utilizată cu succes și în alte tipuri de cancer, precum cancerul endometrial, mamar, pulmonar, esofagian, tumori cerebrale, anale sau rectale și în cancerul de prostată. Procedura nu este una dureroasă și nu necesită internarea pacientului, dându-i posibilitatea să-și reia imediat activitățile cotidiene.

Centrul Oncologic SANADOR le asigură bolnavilor de cancer accesul la servicii medicale complete și complexe pentru diagnostic și tratament, fiind cel mai mare centru integrat specializat în acest domeniu. Pentru a crește șansele de reușită și calitatea vieții pacienților, Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu aparatură medicală avansată și tehnologii de ultimă generație, pentru brahiterapie utilizându-se echipamentul modern Varian GammaMedPlus iX. Serviciile medicale sunt asigurate de medici de top, cu stagii de pregătire în centre de referință internaționale și cu o vastă experiență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.