Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce date noi are DNA despre primarii PNL pe care Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, i-a turnat la procurori

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

Programele pe care Liviu Dragnea le-a înființat pentru dezvoltarea localităților din mediul rural riscă să bage zeci de primari după gratii! Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a sesizat DNA, după ce a făcut mai multe controale, cu diverse instituții, de la preluarea puterii, în noiembrie, și până azi.

După informațiile prezentate la Antena 3, în emisiunea realizată de Adrian Ursu și Oana Zamfir, STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor informații pe care le deține și DNA despre PNDL 2. Acolo, aproape 127 de primari din PNL ar fi în vizorul procurorilor, la sesizarea ministrului Ion Ștefan, după ce alți 38 sunt din PNDL 1.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Conform cifrelor, 79 dintre primarii liberali au picat la controlul DGDRI, iar 48 la cel al ISC. În primul caz, la controlul DGDRI, sumele ce trebuie returnate sunt de peste 61.186.000 de lei, iar la controlul ISC neregulile sunt de aproape 32.932.000 de milioane de lei. La inspecția efectuată de Corpul de Control, conform informațiilor pe care le dețin procurorii DNA, proiecte de 5.847.000 de lei sunt neconforme. În total, 165 de primari PNL ar fi în vizorul DNA.

Dar, neregulile au fost găsite și în primăriile PSD. Astfel, Corpul de Control a găsit proiecte în valoare de 17.445 de milioane de lei cu nereguli, în timp ce la controalele Direcției Generale Dezvoltare Regională și Infrastructură proiecte în valoare de 75.394.000 sunt cu probleme. În plus, Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut și el controale la primăriile PSD și a găsit proiecte neconforme în valoare de 80.819.000 de lei.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.